vineri, 26 aprilie, 2024

Care sunt tarile cu cele mai sanatoase preparate

Distribuie:

Publicat:

acem chiar o lista cu preparate traditionale si in acelasi timp sanatoase pe care le puteti incerca in diferite locuri din lume.

Grecia este in topul preferintelor romanilor ca destinatie de vacanta. Bucataria greceasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai sanatoase, iar locuitorii de aici au rar probleme cu inima. Încercati preparatele lor delicioase cu fructe de mare, ulei de masline, legume si condimente, toate bogate in acizi Omega, fibre si vitamine.

Preparate cu fructe de mare si peste proaspat puteti incerca si in Hong Kong. Daca ajungeti acolo, trebuie sa gustati galustele cu creveti. În plus, puteti testa pachetelele cu legume sau supele servite fierbinti direct pe strada.

In Valencia va asteapta alte delicii culinare specifice locului. De exemplu, tocanita la cuptor cu sepie si ceapa, care se gateste an restaurante in vase de lut.
ecioase, dar periculoase pentru silueta. Ca sa nu va ingrasati in vacanta alegeti-le pe cele preparate din faina integrala si cu cat mai multe legume.

Daca vizitati Etiopia, nu plecati de acolo fara sa incercati preparatele pe baza de teff, o cereala care la noi nu este cunoscuta, dar etiopienii o cultiva de cel putin 4000 de ani. Nu contine gluten, deci pot manca si cei care au intoleranta, dar si bolnavii de diabet zaharat, gastrita sau ulcer.

Si pentru micul dejun exista cateva propuneri sanatoase, dar si neobisnuite pentru noi. Supa miso din legume, soia si orez brun, legume proaspete sau murate, alge, tofu, salata si peste crud. Asa arata prima masa a japonezilor, care isi asigura astfel aportul de omega, fibre si proteine.

Daca va petreceti concediul in Turcia, localnicii recomanda un mic dejun cu rosii, castraveti, ulei de masline, branza proaspata de oaie si oua fierte. Si pentru ca dulciurile sunt preferatele tuturor, daca ajungeti in Franta, ca desert sanatos va recomandam iaurtul inghetat sau ciocolata neagra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img