joi, 28 martie, 2024

Carmen Dan: Absolventii Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” vor fi angajati in luna iulie

Distribuie:

Publicat:

Cei 522 de absolventi ai Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” vor fi angajati in structurile MAI pana la sfarsitul lunii iulie, a anuntat vineri ministrul Carmen Dan. Ministrul, care a participat la festivitatea de absolvire, a declarat ca exista un deficit de personal la MAI de 20.000, dintre care 9.600 la nivelul Politiei.
“Ne bucuram ca avem posibilitatea si cu ocazia absolvirii acestei promotii sa directionam catre Politie in jur de 500 de ofiteri si nu e singurul lucru. (…) In afara de repartizarea acestei promotii, in perioada iulie — septembrie vom avea o trecere din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor pentru circa 1.500 de subofiteri si sper ca spre sfarsitul anului sa facem si angajari din surse externe. Aduc aminte o veste buna ca si militarii din MAI beneficiaza de cei 15% care s-au acordat personalului militar din MApN”, a spus Dan.

Ministrul de Interne i-a felicitat pe absolventii academiei si i-a indemnat sa faca dovada responsabilitatii lor in locurile unde vor lucra.
“Asistam la un moment emotionant, incarcat de mandrie si responsabilitate. (…) Toti peste 500 de absolventi intra o noua etapa a vietii mult mai dificila in care vor purta responsabilitatea sigurantei comunitatilor unde vor lucra. Dragi absolventi, vreau sa credeti cu tarie ca fiecare dintre voi conteaza pentru sistemul de ordine publica si siguranta nationala. (…) Cred in potentialul acestei generatii, MAI are nevoie de oameni tineri bine pregatiti, specialisti in domeniile in care vor lucra, va asigur ca va asteptam la noile locuri de munca cat mai repede“, le-a spus ministrul tinerilor politisti.
Rectorul academiei, Daniel Costel Torje, a transmis si el absolventilor totala sa apreciere fata de munca lor de a deveni ofiteri de Politie.
“Calitatea cea mai de pret a unui politist este onoarea, demnitatea de a respecta cuvantul dat. Prin acest juramant ti-ai sadit in suflet samanta iubirii fata de tara, ti-ai legat destinul de mormintele stramosilor tai, ti-ai contopit viitorul cu viitorul acestei tari. Sa nu uiti ca societatea asteapta de la tine sa te implici in apararea democratiei, in apararea valorilor statului de drept, sa lupti cu ardoare impotriva oricaror forme de incalcare a legii, sa fii onest si demn de uniforma pe care o porti”, le-a transmis Torje tinerilor.
Printre absolventii promotiei din acest an se afla si tineri din Republica Moldova — noua, dar si din Palestina — zece. La ceremonia de absolvire au fost prezenti si reprezentanti ai Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img