joi, 28 martie, 2024

Carmen Dan, despre reformarea Politiei Romane: “Cetatenii trebuie sa isi recapete increderea in agenti”

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana trebuie reformata, iar cetatenii trebuie sa isi recapete increderea in agenti. Este concluzia la care Ministrul de Interne a ajuns, vineri, la bilantul Politiei Romane.

De mai bine de o luna, insa, ministrul vorbeste de reforma, insa nici pana acum nu au fost inca stabilite modalitatile in care lucrurile se vor schimba, mai ales dupa scandalurile din ultimul an, aparute in spatiul public.

Prezenta la bilantul Politiei Romame, ministrul Carmen Dan a vorbit in repetate randuri despre neincrederea cetatenilor in politie – neincrederea cauzata de multitudinea de scandaluri aparute in spatiul public legate de activitatea politiei, mai ales in legatura cu cel mai recent caz al agentului de la Brigada Rutiera, acuzat de pedofilie.

Inca de la inceputul anului, ministrul de Interne a anuntat reforma in Politia Romana, insa, pana acum nu a reusit sa prezinte un plan concret de masuri sau sa spuna public ce inseamna aceasta schimbare sau cum va fi concret eficientizata activitatea politistilor.

Mai mult, a vorbit in repetate randuri despre hibele din sistem legate de testarea pishologica a politistilor, insa nici la acest capitol – cel putin pana acum – nu a propus un plan concret pentru rezolvarea acestor probleme.

Carmen Dan a spus si ca este nevoie de reorganizarea programului de munca al politistilor, insa nu a spus cum anume se va face acesta reorganizare de program, in conditiile in care exista un deficit urias de personal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img