joi, 18 aprilie, 2024

Carmen Daniela DAN: Atenție deosebită în perioada minivacanței de 1 Mai

Distribuie:

Publicat:

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela DAN, a condus vineri,28 aprilie, o ședință operativă în sistem videoconferință cu prefecții și cu șefii structurilor MAI din țară, în contextul minivacanței de 1 Mai. Cu acest prilej s-au discutat măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță publică pentru zilele următoare.
 “Vom acționa, zilnic, cu peste 26.000 de angajați ai MAI, însemnând peste 10.000 de polițiști, 5.000 de pompieri, peste 4.300 de polițiști de frontieră și aproape 7.000 de jandarmi” a precizat Carmen Daniela DAN. 
 “Insistăm și de această dată asupra acțiunilor cu caracter preventiv” a mai subliniat oficialul MAI, menționând că se va acorda o atenție deosebită stațiunilor de pe litoral. 
 La final, ministrul afacerilor interne a pus accent pe responsabilitățile care cad în sarcina prefecților: “Vă rog să vă asigurați că totul funcționează în parametri optimi și românii vor petrece o minivacanță fără niciun fel de incidente” a precizat Carmen Daniela DAN.
După videoconferință, prefectul județului Vaslui, Isabel BOGDAN, le-a cerut conducătorilor din celelalte structuri ale MAI să aibă în vedere o serie de măsuri, cu privire la circulația pe drumurile publice, care să se desfășoare în condiții de siguranță, reprezentanții Jandarmeriei să asigure buna desfășurare a evenimentelor publice, acolo unde se organizează, iar la nivelul Inspectoratului Județean de Urgență Vaslui s-a solicitat adaptarea misiunilor specifice pentru această minivacanță, astfel încât intervenția la posibile situații de urgență să fie una cât mai rapidă și eficientă. 
 Șeful de birou al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, comisarul șef Manuel Nacu, a menționat că, la acest moment, traficul în punctul de trecere a frontierei Albița se desfășoară în condiții normale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img