vineri, 29 martie, 2024

Carp, fostul sef IPJ VASLUI, trimis in judecata de DNA, recompensat cu o “diploma aniversara”

Distribuie:

Publicat:

@Fostul sef al Politiei Judetene Vaslui Mihai Carp, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu, recompensat cu o ”diploma aniversara” de Ziua Politiei 
 
Fostul sef al Politiei Judetene Vaslui Mihai Carp, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu, a fost recompensat, la o festivitate desfasurata cu usile inchise, cu o ”diploma aniversara”, cu ocazia Zilei Politiei Romane. Reprezentantii Politiei Vaslui spun ca aceasta distinctie i-a fost oferita fostului inspector-sef in semn de multumire pentru activitatea desfasurata in cadrul institutiei si ca acesta se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea definitiva a instantei. Conducerea Politiei Judetene Vaslui l-a recompensat, vineri, pe fostul sef al institutiei colonelul in rezerva Mihai Carp cu o ”diploma aniversara”, cu ocazia sarbatorii a 195 de ani de la infiintarea Politiei Romane. Acordarea distinctiei fostului inspector-sef din perioada 2005-2015, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu, s-a facut intr-un cadru festiv defasurat cu usile inchise la Muzeul Judetean Vaslui, fara ca mass-media sa aiba acces.
 
Fostul inspector-sef al Politiei Judetene Vaslui pana in toamna anului 2015 a fost trimis in judecata in urma cu un an, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru instigare indirecta la abuz in serviciu. Mihai Carp este acuzat ca, in calitate de sef al insitutiei, l-ar fi instigat pe seful Serviciului Rutier Vaslui Ioan Virlan sa ”determine, la data de 11 februarie 2015, pe un agent de politie din subordine sa modifice procesele verbale de contraventie intocmite pentru doua persoane, in sensul modificarii sanctiunii aplicate, din amenda contraventionala in avertisment”. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si fostul comisar-sef Ioan Virlan, pentru luare de mita in forma continuata, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img