vineri, 29 martie, 2024

Castelul Bran devine, pe 1 iunie, Castelul Copiilor

Distribuie:

Publicat:

Copiii se vor bucura, pe 1 iunie, de jocuri medievale, de ateliere de creatie si de alte activitati culturale, specifice varstei, care vor fi organizate atat in interiorul Castelului Bran, cat si in Parcul Regal, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

 Respectand traditia, alaturi de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer si Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al celor mici pe 1 iunie.

Ziua Internationala a Copilului va fi prilej de sarbatoare alaturi de Ziua Castelului Bran, care sarbatoreste cinci ani de cand a imbracat haine noi. Copiii sunt asteptati sa treaca pragul castelului, in regim de gratuitate, in intervalul orar 09.00 – 18.00, pentru a lua parte la petrecerea medievala ce se va desfasura in Parcul Regal si care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada si scutul, atelier de pictura pe sticla si pe lemn, atelier de olarit si ceramica medievala, atelier de papusi si broderie, atelier de spade din lemn si atelier de jucarii din lemn. Cei mai harnici si priceputi dintre copii vor primi cadou produsul finit.

In intervalul orar 11.30 – 12.30, va avea loc lansarea cartii “De coada cometei”, poveste scrisa de regina Maria a Romaniei. Ilustratiile cartii au fost realizate de elevi ai Liceului de Arta din Sibiu. Si cum reeditarea celor mai frumoase povesti scrise de regina Maria trebuie sa continue, vizitatorii sunt invitati sa voteze cele mai frumoase lucrari in cadrul expozitiei-concurs inspirata de povestirea “Orfana”. Picturile au fost realizate de elevi ai Liceului de Arta din Targu-Mures. La ora 14.30, cei mici pot urmari, in Parcul Regal, o reprezentatie a teatrului de papusi “Strada” din Brasov.

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. El atrage turisti straini mai ales datorita faptului ca este asociat cu numele lui Dracula – faima ce i se trage de la romanul “Dracula” al lui Bram Stoker.

In 1920, Consiliul orasenesc Brasov a donat castelul reginei Maria a Romaniei, in semn de recunostinta fata de contributia ei la infaptuirea Marii Uniri din 1918. Regina l-a amenajat si l-a lasat mostenire fiicei sale, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea. Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, fiind abandonat si devastat. Castelul s-a deschis in 1956, fiind partial amenajat ca muzeu de istorie si arta feudala. In 1987, castelul a intrat in restaurare, lucrare terminata in linii mari in 1993.

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din Romania. In 2013, Castelul Bran a inregistrat peste 490.000 de vizitatori, dupa cum a declarat, in decembrie, pentru MEDIAFAX, Alexandru Priscu, directorul muzeului. Strainii au reprezentat 68% din numarul total al vizitatorilor Castelului Bran, in timp ce vizitatorii romani au reprezentat 32%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img