miercuri, 27 martie, 2024

Cat de important e sa diferentiezi durerile de oase de durerile musculare: Iti poate salva viata

Distribuie:

Publicat:

Poate fi dificil să faci diferența între durerile de oase și cele musculare, deoarece acestea afectează părți similare ale corpului. Durerea poate fi, de asemenea, asemănătoare ca intensitate.

Deși durerile osoase pot fi confundate cu cele musculare, primele se simt de obicei mai profund, mai ascuțit și pot dura mai mult. Dacă o durere este greu de suportat și durează mai mult de două zile, e indicat să se ceară sfatul medicului.

Din ce cauze apar durerile de oase?

Durerea de oase poate apărea din mai multe motive: dacă o persoană are osteoporoză, suferă o fractură sau se îmbolnăvește de cancer osos.

Osteoporoza

Osteoporoza, așa cum sugerează și numele, este o boală a „oaselor poroase”, mai frecventă la persoanele cu vârste de peste 50 de ani, mai ales femei, care apare din cauza unui deficit de calciu și de vitamina D, potrivit doc.ro. Alte cauze al bolii includ hipertiroidismul, menopauza și istoricul familial de osteoporoză.

Osteoporoza face ca oasele să devină subțiri și fragile, ceea ce crește riscul de leziuni osoase. Boala nu provoacă dureri de oase până când nu apare o fractură. Semnele timpurii ale osteoporozei sunt durerile de spate severe, scăderea în înălțime, o postură înclinată sau încovoiată, o leziune osoasă cauzată de căderi minore sau de vânătăi.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img