vineri, 19 aprilie, 2024

Cat de importanta e coenzima Q10 – Trateaza insuficienta cardiaca si protejeaza plamanii

Distribuie:

Publicat:

Coenzima Q10, cunoscută și sub numele de CoQ10, este un compus care ajută la producerea energiei în interiorul celulelor. Corpul tău produce CoQ10 în mod natural, dar producția sa tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, puteți obține CoQ10 și prin suplimente sau alimente.

Problemele de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, tulburările cerebrale, diabetul și cancerul au fost corelate cu niveluri scăzute de CoQ10.

Nu este clar dacă nivelurile scăzute de CoQ10 cauzează aceste boli sau sunt rezultatul acestora. Un lucru este sigur: o mulțime de cercetări au dezvăluit o gamă largă de beneficii ale CoQ10.

Descoperită în 1957, Ubiquinona, respectiv coenzima Q10, este capabilă să reducă viteza normală de îmbătrânire a organismului cu aproape 80%. Constatarea a fost făcută în urma unui studiu recent realizat de New England Institute, scrie doctorulzilei.ro.

Coenzima Q10 poate ajuta la tratarea insuficienței cardiace

Insuficiența cardiacă este adesea o consecință a altor afecțiuni cardiace, cum ar fi boala coronariană sau hipertensiunea arterială. Aceste afecțiuni pot duce la creșterea deteriorării oxidative și a inflamației venelor și arterelor.

Insuficiența cardiacă apare atunci când aceste probleme afectează inima până la punctul în care nu este mai capabilă să se contracte, să se relaxeze sau să pompeze în mod regulat sânge prin corp.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img