joi, 28 martie, 2024

Cat de serioasa este dieta cu inghetata

Distribuie:

Publicat:

Daca, pana acum, inghetata era doar “fructul interzis” al dietei, afla ca ea poate avea rol benefic pentru silueta daca este corect aleasa si consumata. Pentru o inghetata dietetica, organismul arde mai multe calorii in efortul de a aduce temperatura inghetatei la temperatura corpului decat caloriile pe care aceasta le contine. Inghetata este si o buna sursa de calciu pentru organism, o portie avand cel putin 20% din necesarul zilnic de calciu. Exista studii care atesta ca persoanele cu probleme de greutate care au luat suplimente de calciu pierd cu pana la 70% mai multa grasime, mai ales din cea abdominala, decat cele care tin o dieta normala. Asta, pentru ca, in lipsa calciului, celulele grase stocheaza si mai multa grasime. Astfel, inghetata topeste grasimea, iar tu nu trebuie sa te simti vinovata de tentatie.

Iata varianta dulce a unei diete cu care poti sa scapi de 4 kilograme pe saptamana! Dieta cu inghetata te ajuta sa slabesti urmand un program alimentar slab caloric, dar care sa-ti permita sa consumi desertul alaturi de familie. Pentru a slabi corect, alimentele consumate nu trebuie sa depaseasca 1.300 de calorii pe zi. Este bine ca inghetata sa fie simpla si lipsita de adaosuri gen topping, ciocolata sau frisca. Verifica ambalajul si alege inghetatele care nu depasesc 125 calorii/100 g. Gusta si inghetatele cu fructe, care au de doua ori mai putine calorii si grasimi decat cea cu lapte.

Prima masa a zilei trebuie sa fie bogata in fibre, asa ca o portie de cereale integrale cu lapte sau iaurt este cea mai buna alegere. Poti bea cafea sau ceai cu ½ lingurita cu zahar brun. Pranzul sau cina (una din cele doua) trebuie sa contina o portie de 50 g de proteine din peste si carne slaba. Poti manca la orice masa legume – mai ales rosii, castraveti, salata verde, sfecla rosie, andive (toate sunt slab calorice), pe care sa le stropesti cu ulei de masline si, dupa gust, cu zeama de lamaie. Poti manca orice fructe intre , dar niciodata la micul dejun.

Dieta nu se tine mai mult de o saptamana, este bogata in zahar si mai saraca in proteine si carbohidrati. De aceea, este interzisa persoanelor care au probleme cu diabetul. Pentru a evita o reactie rapida de reingrasare, fa miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img