News Flash:

Cat platesc in fiecare an agentii economici pentru limba fina a presedintelui Constantin si pentru o diploma la topul firmelor

1 Noiembrie 2015
1875 Vizualizari | 1 Comentarii
Si in acest an Camera de Comert Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui a premiat cei mai buni agenti economici din judet, in cadrul Topului judetean al firmelor. Premierea s-a facut ca in fiecare an, contra cost. Adica oamenii de afaceri au fost contactati de aghiotantii lui Ionel Constantin, inca presedinte al CCIA si li s-a spus ca au avut rezultate bune in ultimul an ca afacerile sunt de succes si ca ar trebui sa fie premiati. Cand aude de premiere orice om normal la cap se gandeste ca ii este rasplatita munca si priceperea in ale afacerilor.

Ei bine la Vaslui lucrurile stau cu totul altfel. Ionel Constantint, un presedinte cu limba fina, are grija in fiecare an sa colecteze de la agentii economici. Ii aduna pe acestia la cate un restaurant si le da „premii”. Pentru fiecare distinctie un om de afaceri plateste in jur de 1000 de lei. Atat de competent este presedintele Constantin ca nu este in stare sa ofere o diploma fara sa perceapa o taxa. Culmea ipocriziei, limba fina a lui Constantin rosteste cuvinte induiosatoare. Maretul presedinte, indragostit de Republica Moldova, sustine ca desi economia vasluiana traverseaza o perioada dificila, este de apreciat efortul agentilor economici de a rezista pe piata si de a face performanta.

„Topul Firmelor este o actiune prin care sunt recunoscute meritele oamenilor de afaceri care, chiar in conditii fiscale ostile si cu saracele resurse ale acestei zone, reusescs a supravietuiasca si sa-si dezvolte afacerile, ceea ce inseamna locuri de munca si conditii decente de trai pentru cei mai multi dintre vasluieni”, a declarat Ionel Constantin.

Presedintele CCIA Vaslui a remarcat faptul ca de la an la an, numarul firmelor care au reusit sa intre in topul judetean, a scazut la nivelul judetului Vaslui si a cerut sprijin din partea autoritatilor pentru oamenii de afaceri. Constantin a apreciat,insa, prezenta constanta a unui numar de 20 – 30 de firme vasluiene in clasamentul organizat la nivel national. Pai a scazut numarul firmelor care intra in top deoarece de la un an la altul tot mai multi agenti economici constientizeaza ca platesc bani grei degeaba pentru o bucata de carton.

„Este trist ca nu vorbim de mari investitii, ci doar de investitii de stat. Eu nu spun ca nu sunt bune, sunt foarte necesare, dar as vrea sa cred ca prin codul fiscal, prin facilitatile care se creioneaza de la o etapa la alta, sa fie ajutate firmele din judetul Vaslui. Sper sa iesim din acest marasm. Sa inteleaga toata lumea, atat reprezentantii administratiei cat si cei din politica, faptul ca firmele au nevoie de sprijin. Daca oamenii de afaceri nu sunt sprijiniti in adevaratul sens al cuvantului, murim cu totii”, a declarat Ionel Constantin. Acesta a omis sa spuna ce a facut domnia sa pentru economia judetului sau pentru agentii economici ajunsi la sapa de lemn. Vizitele dese pe la consulii din diverse tari nu au de-a face cu bunul mers al lucrurilor la Camera de Comert.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029043 (s)