joi, 28 martie, 2024

Cateva intrebari despre igiena intima pe care iti era jena sa le pui

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba de igiena intima, multe fete au reticete in a vorbi deschis cu mama, prietenele sau medicul ginecolog. Totusi sunt lucruri pe care este bine sa le stii pentru a putea avea grija de tine eficient si corect. Iata cateva raspunsuri la unele intrebari pe care probabil ti le-ai pus si tu.

Cat de util este dusul vaginal? Daca nu este recomandat de ginecolog nu exista niciun motiv pentru care ai avea nevoie sa faci acest lucru. Fie si numai cu apa, nu este necesara curatarea interiorului vaginului, deoarece poti distruge flora vaginala, care contine bacterii utile ce construiesc un film protector si te protejeaza de infectii genitale. Daca nu stiai, e bine sa afli ca vaginul se curata singura printr-un sistem propriu.

Cum te speli corect in zona intima?  Nu este recomandabil sa folosesti bureti de baie cand te speli in zona intima deoarece pot fi plini de microbi daunatori. De asemenea este indicat sa folosesti un sapun special pentru zona intima. Cel cu PH-ul 7 (neutru este ideal). Daca alegi un gel pentru zona intima, incearca sa iti cumperi unul fara parfum si fara parabeni.

Trebuie sa te speli mai des daca apar iritatii ale zonei intime? Paradoxal, daca te speli prea des riscul unei infectii este mai mare. Toaleta intima se face de maxim doua ori pe zi. daca totusi din intamplare te-ai iritat, cauta in farmacie un gel sau o crema speciala pentru rezolvarea acestor probleme. Le gasesti si la plafar. De asemenea, poti incerca sa aplici local comprese cu ceai caldut de galbenele.

Ce faci daca descoperi scurgeri urat mirositoare? Cel mai bun lucru de facut este o programare la medicul ginecolog. Daca nu ai deja un medic roaga o prietena sa iti faca o recomandare. Trebuie sa lasi rusinea deoparte si sa mergi sa iti faci analizele corespunzatoare. Cel mai probabil, in cazul scurgerilor urat mirositoare, este vorba de o micoza, care se poate vindeca printr-un tratament corespunzator.

In timpul menstruatiei, igiena intima este diferita? In mod normal o singura toaleta a zonei intime pe zi este suficienta, insa in timpul ciclului se poate repeta chiar si de trei ori pe zi. Este recomandata schimbarea frecventa a absorbantului si utilizarea servetelelor umede pentru zona intima.

Cat de recomandat epilatul intim total? Unele femei cred ca epilatul total al zonei intime le scapa de probleme, dar nu este chiar asa. Epilatul total al zonei intime poate spori riscul de infectii. Firele de par din zona intima au un rol potector. Dupa epilare, zona nu mai este protejata de diferite tipuri de agresiuni, precum contactul direct cu slipul. Daca totusi ai optat pentru acest tip de epilare, iata ce trebuie sa stii: nu e recomandabils a te mai speli in zona intima in ziua in care te-ai epilat, risti sa iti para iritatii neplacute. Apoi, timp de 3-4 zile de le epilat, foloseste o crema pentru bebelusi, cum este Sudocrem, ca sa protejezi zona. Poarta numai lenjerie de bumbac, preferabil boxeri din bumbac ca marginile slipului sa nu irite zona inghinala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img