vineri, 29 martie, 2024

Cati bani trebuie sa mai scoti din buzunar ca sa obtii o functie frumusica in stat. Sursa: “Se vand ca la Obor”

Distribuie:

Publicat:

S-a tot vorbit multa vreme de banii care trebuie dati pentru a ajunge in functiile publice. S-a vorbit mult de banii care trebuie dati pentru a prinde un loc de parlamentar, dar a fost totul ascuns sub sintagma contributiilor la partid sau a imprumuturilor facute pentru partid. In aceste zile insa, se vand la propriu slujbele la stat iar sumele sunt ametitoare.

Potrivit unor informatii, in aceste saptamani unii lideri ai Coalitiei la putere sunt pusi pe capatuiala. Functiile din aparatul guvernamental si cele din deconcentrate se vand ca la piata. Functia de sef la cea mai ”slaba” deconcentrata este cotata la 50.000 EURO si ajunge la sute de mii in cazul unor pozitii in Guvern sau agentiile guvernamentale.

”Se vand ca la Obor. Trebuie sa vorbesti cu cine trebuie si iti trimite vorba prin consilieri cat te costa. Cica banii ar merge la partid, dar, din cate am auzit, ii impart intre ei”, a spus unul din cei care ar fi dorit o functie de sef la o Directie judeteana de Tineret si Sport si care a acceptat sa vorbeasca sub protectia anonimatului.

Stiripesurse.ro a mers pe fir si a incercat sa afle cine sunt totusi managerii acestei adevarate retele si daca pozitiile vizate se vand ”chiar ca la Obor”. Itele ”afacerii” duc spre varful ierarhiei politice din Coalitie si lucrurile par a fi oarecum cunoscute. Potrivit celor cu care s-a discutat, sunt pescuiti indeosebi solicitanti dintre liberalii suparati pe partid si PMP-istii dornici sa ramana pe functii sau sa revina acolo de unde au fost dati afara acum un an sau acum cateva luni si, desigur, oameni dornici de a ajunge in anumite functii pentru a tranzactiona de acolo afaceri in beneficiul propriilor afaceri.

”Eu am mers si am spus ca vreau sa ma inscriu in partid pentru ca vreau sa raman liberal. Mi s-a spus ca e ok, numai ca pentru functie trebuie sa vorbesc la Bucuresti. Am vorbit cu cine trebuie si mi-a spus sa ma vad cu un baiat al lui care mi-a spus cat ma costa. Simplu!”, a relatat un doritor sa ramana pe functie tot sub protectia anonimatului.

Operatiunea se desfasoara cu mare discretie si doritorul este verificat de mai multe ori pentru a nu fi surprize. Cei care au acceptat sa vorbeasca sustin ca dupa prima intalnire, cand esti pus in tema cu preturile, oamenii sunt apoi verificati la solvabilitate si cat de dispus ar fi sa se planga procurorilor.

”Cand le-am zis ca pretul e prea mare si ca ce fac ei e penal, omul trimis mi-a zis ca suntem oameni si ca ne putem intelege lasandu-ma sa inteleg ca e negociabil si m-a intrebat daca tin neaparat sa fiu sef la judet sau doar sef de directie ca si acolo e bine”, a relatat un altul chiar din partid si care era pornit sa se duca sa se planga procurorilor anticoruptie, dar care la randul lui a preferat sa vorbeasca sub protectia anonimatului pentru ca inca era in dubii asupra noii oferte primite. Acesta era sigur si ca daca se va duce la DNA nu se va intampla nimic pentru ca ”asa se practica.”

Potrivit surselor, informari cu privire la acest fenomen au fost transmise de serviciile specializate catre beneficiari.

Sursa: stiripesurse.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img