joi, 18 aprilie, 2024

Cauza cel putin ciudata a gingivitei

Distribuie:

Publicat:

Potrivit studiilor, aceste pastile folosite de femeile din intreaga lume afecteaza sanatatea dintilor. Anticonceptionalele sensibilizeaza gingia provoand modificari circulatorii ale tesutului de sustinere a dintilor, ceea ce duce in cele din urma la aparitia gingivitei. Pe langa anticonceptionale, dantura este afectata si de antidepresive si anumite medicamente pentru boli cardiace. Pentru a preveni aceste neplaceri, este recomandata o monitorizare permanenta a gingiei si prezentarea la un medic specialist inca de la primele simptome.

Anticonceptionalele sunt considerate cea mai sigura metoda de protectie, insa medicii trag un semnal de alarma si insista ca aceste medicamente sa fie administrate dupa un control amanuntit. Persoanele care au hepatita cronica sau cancer genital nu au voie sa recurga la astfel de pilule. Anticonceptionalele sunt catalogate de medicii ginecologi in doua feluri. in primul rand protejeaza femeia de aparitia unei sarcini nedorite, iar in al doilea rand administrate pe termen lung provoaca o serie de efecte secundare care pot pune viata in pericol femeilor.

9 boli ce pot fi induse de anticonceptionale

Administrarea contraceptivelor pe cale orala reduce riscul aparitiei cancerului ovarian, dar exista aparitia unui risc mai mare de cancer de san. Astfel de pilule sunt administrate timp de 21 de zile, incepand cu prima zi a ciclului menstrual. Urmeaza o perioada de 7 zile de pauza care permite instalarii sangerarii menstruale. Pilulele trebuiesc luate in fiecare zi la aceeasi ora. Potrivit unui amplu studiu din 2011, care a analizat 49 de cercetari dedicate acestui subiect, medicii englezi au ajuns la concluzia ca anticonceptionalele nu au o legatura directa cu ingrasarea unei persoane. Cu toate acestea, un studiu din 2009, publicat in revista American Journal of Obstetrics and Gynecology, mentioneaza ca femeile care utilizeaza anticonceptionalul Depo-Provera pot lua in greutate circa 5 kilograme in trei ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img