sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Caz confirmat de tuberculoza la o scoala din Husi: toti colegii si profesorii au fost chemati la spital pentru teste

Distribuie:

Publicat:

Un caz de tuberculoza a fost depistat la o eleva din cadrul Scolii de Arte si Meserii din municipiul Husi. Eleva in clasa a 9-a s-a prezentat in urma cu doua săptămâni la Spitalul Husi pentru a-si face o radiografie ce ii necesita in cadrul unitatii de învățământ. A fost declarata suspecta de tuberculoza si a fost directionata la Spitalul Judetean de Urgenta la Sectia de Specialitate, unde medicul curant a diagnosticat-o cu tuberculoza activa, eleva urmand de atunci tratament. Conform medicilor, starea ei de sanatate se îmbunătățește.

Luni, 12 iunie, s-a initiat procedura de ancheta epidiomiologica de catre Dispensarul de TBC din cadrul Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Husi”. Acțiunea consta in identificarea posibilelor cazuri de tuberculoza la elevii si profesorii care au intrat in contact in ultima perioada cu minora diagnosticata cu tuberculoza. Acestora li se vor efectua radiografii de plamani.

 ” Pacienta a fost identificata dupa ce a efectuat radiografie de plamani in scopul de a se inscrie la practica scolara si a fost dirijata catre serviciul de specialitate din cadrul Spitalului Judetean Vaslui pentru confirmare. Cazul a fost declarat de catre medicul curant al pacientei si luat in evidenta de catre dispensarul nostru. La aceasta ora, tanara are o evolutie de sanatate buna. In acest moment, ancheta este in plina desfasurare”, declara pentru bzv.ro -Deleanu Taisia- medic primar pneumolog. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img