sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CAZ INCREDIBIL: Si-au facut singuri o strada privata, dar acum au parte de un adevarat calvar. Oamenii cer interventia de urgenta a autoritatilor – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Oamenii au decis sa renunte fiecare la o parte din teren pentru a-si amenaja o strada care sa le deserveasca ca si cale de acces spre locuinte • Marea surpriza a venit in momentul in care in zona a inceput demararea unor noi proiecte imobiliare care au dus la ingustarea drumului pana in momentul in care oamenii au devenit ingrijorati ca masinile de pompieri sau salvarile nu vor mai putea ajunge la casele lor • Scandalul care dureaza de aproape jumatate de an nu a gasit inca o finalitate care sa readuca siguranta locuitorilor • Astfel de situatii se intalnesc frecvent in Zona Metropolitana Iasi, acolo unde s-a construit intr-un ritm accelerat si haotic in ultimii ani

Mai multi ieseni care si-au construit case la marginea orasului au parte de un scandal imens dupa ce au decis sa-si amenajeze propria strada. Pentru ca infrastructura din zona Holboca era deficitara si fara drumuri practicabile, cateva familii care locuiesc pe strada Oborului din localitate au renuntat la o parte din terenul detinut pentru a se amenaja un drum care sa le deserveasca pentru accesul la locuinte. Oamenii au stat in armonie pana anul trecut, atunci cand in zona a aparut un dezvoltator imobiliar care a inceput sa construiasca case pe strada Oborului.

Desi deranjati de faptul ca un dezvoltator imobiliar le exploateaza drumul privat, oamenii nu s-au opus proiectelor imobiliare derulate in vecinatatea lor, asta pana cand lucrarile la imobilele respective au fost finalizate, iar oamenii s-au trezit cu un drum mult mai ingust fata de cum l-au amenajat ei.

Mai mult, oamenii sunt revoltati si chiar speriati de faptul ca nu s-a pastrat latimea minima de 7 metri pentru strada respectiva in asa fel incat autospecialele ISU si masinile de pompieri sa poata interveni in caz de pericol.

"Este o problema foarte mare faptul ca drumul a fost ingustat fata de cum a fost facut initial. Nu s-a pastrat latimea minima in asa fel incat sa poata intra masinile de pompieri, salvarea sau alte masini de interventii. Ce facem daca se intampla vreo nenorocire? Noi am pus fiecare teren pentru amenajarea drumului, este un drum privat cum ar veni, iar cand a venit Mastaleru Vasile sa construiasca case noi pe strada noastra, drumul s-a ingustat. Ca sa se racordeze curentul la casele noi, ei au pus un stalp in drum, iar asta a ingustat si mai mult spatiul", au povestit locuitorii din strada Oborului.

Reclamatii peste reclamatii facute de locuitorii din zona

Deranjati de cele intamplate, oamenii au incercat sa ajunga la o buna intelegere cu dezvoltatorul imobiliar pentru ca drumul sa revina la forma lui initiala. Nu s-a ajuns insa la un consens, ba mai mult, conflictul a degenerat si s-a ajuns chiar cu reclamatii la politie si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

"Am facut reclamatii la politie si la Primaria Holboca, dar nu s-a facut nimic timp de jumatate de an pentru ca Mastaleru Vasile este un apropiat al primarului. Am facut sesizare si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, ei au constatat ca cladirile nu au aviz si au spus ca Primaria Holboca trebuie sa asigure starea drumului, dar cei de la primarie nu au facut nimic pana acum sa rezolve problema cu drumul de acces. Poate cand o sa ia foc casele de pe strada si nu o sa poata intra pompierii, atunci se va largi drumul", au mai spus locuitorii din strada Oborului.

Citeste si : Decizie BOMBA luata de autoritati: Iata ce se va intampla cu podul periculos de la ERA! Mii de masini trec zilnic pe aici – FOTO, VIDEO

Reprezentantii ISU arata cu degetul spre Primarie

Controalele facute de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi la fata locului nu au avut rezultatele dorite de locuitorii din strada Oborului, asta pentru ca Primaria Holboca este cea care trebuie sa rezolve problema.

"La petitia dumneavoastra din 22.03.2018 prin care reclamati faptul ca nu este asigurat accestul autospecialelor de interventie la incendiu pe strada Oborului, ca domnul Mastaleru Vasile a construit doua case fara aviz de securitate la incendiu si ca in data de 21.03.2018 a fost montat un stalp de electricitate fiind ingreunata astfel circulatia in zona, va comunicam: referitor la imobilele construite de domnul Mastaleru Vasile fara aviz de securitate la incendiu, ati fost informat ca acestea nu se incadreaza inc ategoriile de constructii si amenajari care se supun avizarii… Conform Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, primarul are obligatia sa asigure realizarea si mentinerea in stare de functionare a cailor de acces in caz de incendiu", se arata in raspunsul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi.

 

Ce spune primarul despre situatia locuitorilor din strada Oborului

Primarul comunei Holboca sustine ca s-au facut mai multe verificari cu privire la situatia locuitorilor din strada Oborului, insa nu a precizat ce solutii s-au gasit pentru rezolvarea problemei.

"Acolo este un conflict intre vecini, este domeniu privat, iar oamenii se cearta intre ei din cauza drumului. Au fost echipe de la Biorul Urbanism din cadrul Primariei Holboca la fata locului si au facut masuratori. Oamenii trebuie sa se inteleaga intre ei", a spus Gheorghe Stefurac, primarul comunei Holboca.

 

Vasile Mastaleru a fost apelat in repetate randuri de reporterii BUNA ZIUA IASI, insa acesta nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi un punct de vedere in acest sens. Una peste alta, familiile care locuiesc pe strada Oborului stau in propriile case cu frica de a nu putea fi ajutati in caz de pericol, asta desi au cedat fiecare o parte din terenul pe care il detin pentru amenajarea drumului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img