joi, 18 aprilie, 2024

Cazul Caracal. Medicul legist a recunoscut abia acum că a greșit. Ce se afla în butoiul din curtea lui Dincă

Distribuie:

Publicat:

Au fost făcute afirmații foarte grave în cazul Caracal. Avocata familiei Melencu susține că medicul legist care s-a ocupat de recoltarea și analizarea probelor ADN a greșit. Este vorba despre analiza din butoiul în care Gheorghe Dincă a susținut că le-a incinerat pe cele două adolescente.

Cazul Caracal. Medicul legist a recunoscut abia acum că a greșit. Ce se afla în butoiul din curtea lui Dincă

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut în fața procurorilor, vara trecută, că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, după care le-a incinerat rămășițele pământești într-un butoi pentru a scăpa de dovezi. De asemenea, criminalul din Caracal ar putea părăsi închisoarea, pentru că în cazul său nu există suficiente dovezi care să-l incrimineze. Sunt detalii foarte șocante, la care se adaugă și informația oferită de curând de către avocata din partea familiei Luizei Melencu. Aceasta susține că medicul legist a greșit când a extras ADN-ul din butoi, ce urma să fie analizat pentru a fi determinat identitatea persoanelor care au ars în acel butoi, de pe proprietatea lui Dincă.

Mai mult, autoritățile au mai susținut adesea și că nu a putut fi stablit cine se afla în respectivul butoi. Se pare că adevărul a fost altul, și din partea specialiștilor care trebuiau să determine dacă Dincă le-a ucis sau nu pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

    „În raport, se spune că nu din oase s-a extras ADN, ci din nişte dinţi care şi aceia sunt discutabili şi cum s-a extras şi cum a fost nevoie să se obţină declaraţia medicului legist care să povestească cum a făcut acea expertiză cu tot cu încălcarea normelor de procedura. A recunoscut abia într-un târziu medicul legist că a greşit. A spus că, pentru a evita consumul de substanţă, de reactivi, din cei 21 de dinţi găsiți în butoi a extras şase dinţi, i-a fixat şi din acel mix a scos ADN. Putea să existe acolo în mixul acela un dinte al Alexandrie, doi dinţi, trei dinti. Nicăieri nu se spune că acei dinţi au legătură cu oasele”, susține Carmen Ogășanu, avocatul familiei Melencu, potrivit Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img