sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cazul familiei Furdui – Mai mulți parlamentari români, în Germania pentru a sprijini familia lăsată fără copii de autorități (Video)

Distribuie:

Publicat:

Mai mulţi parlamentari români au reclamat "tratamentul abuziv" la care autorităţile germane ar fi supus o familie de români care locuieşte în această ţară, după ce autoritatea de protecţie a copilului din Germania i-a luat copiii.

Senatorul Titus Corlăţean se află în Germania, într-o misiune parlamentară, alături de deputaţii PNL Ben-Oni Ardelean şi Robert Sighiartău, pentru a spijini familia Furdui, căreia în urmă cu aproximativ un an şi jumătate i s-au luat copiii de către autoritatea de protecţie de copilului din această ţară. Cazul a fost semnalat pe reţelele de socializare.

Corlăţean a subliniat că misiunea parlamentară are aprobarea Birourilor permanente ale celor două Camere.

"Ne aflăm într-o misiune parlamentară de sprijin pentru familia Petru şi Camelia Furdui, care au fost deposedaţi de cei şapte copii, în urmă cu mai mult de un an şi jumătate, absolut abuziv de autoritatea locală de protecţia copilului din Germania. E a doua misiune, după cea din iulie anul trecut, şi are mandatul Parlamentului României, fiind aprobată de conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor. În luna august, două dintre fetele familiei Furdui au fost redate familiei. (…) Ieri, la Hanovra, am participat la o manifestaţie a comunităţii neoprotestante din care face parte familia Furdui. Au fost şi români din zonă. A fost o manifestaţie importantă pentru că, pe lângă ceea ce am spus noi, parlamentarii de pe scenă, a urmat un marş cu pancarte, cu aprobările autorităţilor locale de poliţie. Germanii au fost interesaţi să afle despre ce este vorba. A fost o bună acţiune de sensibilizare a opiniei publice germane faţă de acest caz dramatic", a explicat Corlăţean, luni, pentru AGERPRES.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img