vineri, 29 martie, 2024

Cazul medicului ginecolog “voluntar” cu diploma falsa: ”A pacalit pe toata lumea”

Distribuie:

Publicat:

Un pretins medic a lucrat ani la rand in Spitalul Judetean Ilfov, in baza unor diplome false, a descoperit Ministerul Sanatatii.

Totul a pornit de la o investigatie a jurnalistilor de la “Libertatea”, care sustin ca o femeie de 30 de ani facea interventii ginecologice, desi nu are studii medicale.

Conducerea spitalului a declansat o ancheta interna si a depus plangere la politie. Sustine ca tanara nu a facut nici o procedura medicala, ci doar a asistat medicii curanti, in calitate de voluntar. Diploma de medic cu care a venit la spital este falsa, confirma si cei de la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Raluca Daniela Barsan este cunoscuta in Spitalul Judetean Ilfov, unde a lucrat mai multi ani – mai intai ca studenta, apoi ca medic voluntar, sub supravegherea medicilor de aici. Pentru a fi acceptata in spital, ea le-a prezentat insa documente falsificate. Roxana Al Momani este unul dintre medicii care a lucrat cu Raluca Daniela Barsan.

Roxana Al Momani, medic ginecolog: ”Ma ajuta la proceduri usoare, de genul pansamente. A pacalit pe toata lumea.″

In imaginile publicate de cotidianul Libertatea, filmate de o persoana cu acces in sala de operatii a Spitalului Judetean Ilfov, se vede o femeie despre care jurnalistii sustin ca este Raluca Daniela Barsan. Ea este echipata pentru o interventie medicale si pare ca opereaza deasupra unui pacient.

Oficialii Spitalului Judetean sustin insa ca, in calitate de medic voluntar, Raluca Daniela Barsan nu ar fi facut nicio manevra medicala, nu ar fi operat, cusut ori consultat pacienti, ci doar ar fi observat activitatea medicilor din sectia de ginecologie.

Dan Blendea, purtator de cuvant al spitalului: „Fara implicarea unor manevre medicale. Dar daca medicul sef de sectie ii da sub supraveghere atributii de a da un instrumentar la mana, de a duce o tavita de instrumente, poate sa le faca.″

La incheierea contractului de voluntariat cu Spitalul Judetean Ilfov, tanara a prezentat o diploma de licenta eliberata in ianuarie 2013 si cu o adeverinta de rezidentiat.

Pe diploma apare stampila Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, dar reprezentantii institutiei spun ca Raluca Daniela Barsan nu figureaza in evidentele Facultatii la studiile de licenta si master. Iar institutia nu a eliberat o diploma de licenta pe acest nume.

″Persoana Raluca-Daniela-Birsan nu figureaza in evidentele Facultatii de Medicina din cadrul U.M.F. “Carol Davila” la studiile curiculare de licenta si master. Facultatea de Medicina a U.M.F. “Carol Davila” nu a eliberat niciodata o diploma de licenta pe numele Raluca-Daniela-Birsan.”

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea: ″Documentul prezentat de dansa referitor la faptul ca este confirmata ca si medic rezident este fals. Din discutiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicina si Farmacie, diploma de licenta pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsa. Se pare ca era cunoscut de toti din acel spital.″⁣

Spitalul a declansat o ancheta interna si a facut plangere la politie.

Raluca Daniela Barsan si-a incheiat activitatea la Spitalul Judetean Ilfov, vinerea trecuta, cu o luna inainte sa-i expire contractul de voluntariat. Oficialii spitalului spun ca pana acum nimeni nu s-a plans de activitatea femeii.

Contactata de Stirile ProTV, Raluca Daniela Barsan a refuzat sa comenteze situatia.  Politia verifica acum cazul, iar femeia risca sa fie acuzata de fals si uz de fals, dar mai ales de practicarea unei profesii fara drept.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img