vineri, 26 aprilie, 2024

Ce a patit o femeie care, timp de trei saptamani, a baut doar apa si suc

Distribuie:

Publicat:

Internetul e plin de tot felul de diete, una mai fantezista decat alta. In cazul unora e limpede de la o singura citire ca nu au nicio baza stiintifica si ca vor aparea dezechilibre si carente negresit. De aceea, a apela la un specialist e, probabil, cel mai sigur, daca vrei sa slabesti sanatos.

Numai ca si acesti "specialisti" trebuie alesi cu mare grija. O femeie trecuta de 40 de ani, din Israel, a apelat la o astfel de persoana si, la recomandarea acesteia, a consumat, timp de trei saptamani, doar suc de fructe si apa.

E drept, a ajuns pana la 40 de kilograme, dar urmarile acestei detoxifieri extreme pot fi pe viata. Medicii se tem ca hiponatremia de care a ajuns sa sufere – un grav dezechilibru al sodiului in organism -, i-a afectat ireversibil creierul, arata  ziare.com, care citeaza LiveScience.

Aceasta afectiune se instaleaza atunci cand nivelul de sodiu din sange este prea mic. De obicei apare atunci cand persoana in cauza bea prea multa apa, explica expertii de la Clinica americana Mayo. Celulele pot ajunge sa se umfle, inclusiv cele din creier, ceea ce poate duce la coma si deces. Astfel de cure extreme de detoxifiere pot avea ca efect si probleme ale inimii sau atacuri de apoplexie. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img