joi, 25 aprilie, 2024

Ce afectiuni poate trata sfecla

Distribuie:

Publicat:

Avand in vedere ca are un continut bogat de substante nutritive vitale, sfecla este considerata un remediu puternic impotriva diabetului zaharat, a problemelor cu somnul, a imunitatii slabite, a aterosclerozei, a hipertensiunii si a problemelor glandei tiroidei. Iata cum te poate ajuta sfecla sa tratezi afectiunile de sanatate!

1. Poate preveni si trata cancerul. Sucul de sfecla, dupa cum arata studiile, are proprietati anticancerigene puternice si nu numai ca protejeaza celulele, ci accelereaza si productia de celule noi si sanatoase.

2. Poate ameliora inflamatia din corp. Antioxidantii prezenti in sfecla sunt cunoscuti pentru efectele benefice aduse sistemului imunitar. Prin urmare, aceasta leguma poate ajuta la combatarea inflamatiei din corp intr-un mod mai eficient.

3. Imbunatateste calitatea pielii. Proprietatile anti-aging ale sfeclei care provin din continutul de folati te vor ajuta sa combati ridurile si alte probleme ale pielii. Prepara acasa un suc de sfecla pentru o piele sanatoasa si stralucitoare.

4. Poate preveni defectele congenitale. Folatii si acidul folic sunt esentiali pentru sanatatea unui nou-nascut. Prin urmare, femeile insarcinate sunt deseori sfatuite sa consume sfecla cu moderatie.

5. Imbunateste starea de spirit. Sucul de sfecla are un continut bogat de betaina si triptofan, care pot relaxa mintea, induce calmul si te ajuta sa eviti tristetea si gandurile negative. 

6. Curata ficatul. Continutul ridicat de betaina din sfecla poate contribui la stimularea functiilor hepatice si la eliminarea toxinelor.

7. Este benefica pentru tulburarile menstruale si menopauza. Sfecla are un continut ridicat de fier. Atunci cand o consumi in mod regulat, va ajuta organismul sa recupereze celulele rosii din sange. Sfecla este, de asemenea, foarte utila cand vine vorba de atenuarea tulburarilor menstruale si a simptomelor menopauzei.

8. Ajuta sistemul muscular. Cand consumi sfecla in mod regulat, muschii tai sunt mai puternici. Prin urmare, poti avea performante atletice mai bune si o activitate fizica mai intensa. sursa: eva.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img