joi, 18 aprilie, 2024

”Ce ai schimba în orașul tău?”, inițiativă a Asociației Simbio Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Luni, 29 noiembrie, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a onorat invitația tinerilor de la Asociația Simbio Vaslui, coordonată de Bianca Nițică.

Sub genericul ”Ce ai schimba în orașul tău?”, mai mulți tineri vasluieni au încercat să dea un răspuns, prezentând o serie de inițiative civice, ce pot fi puse în practică.

Aceștia au propus, în prezența consilierilor locali Alexandru Barbu și Andrei Alexandru, nevoia înființării unor parcuri de joacă moderne, construirea de parcări pentru biciclete și posibilități de închiriere a acestora, terenuri de sport pentru tineri, problema transportului în comun, prin adaptarea programului pe anumite trasee în funcție de programul școlar al elevilor, înființarea unui teatru municipal și diversificarea activităților culturale, dar și extrașcolare, prin mutarea Palatului Copiilor Vaslui într-o clădire nouă, modernă.

Adolescenții au luat în discuție și subiecte ale adulților, cum ar fi construirea unui heliport, problema câinilor vagabonzi, care s-au înmulțit pe străzile Vasluiului, dar și intensificarea campaniilor de prevenire a consumului de droguri, fenomen tot mai prezent în rândul tinerilor.

”Mă bucur că sunteți în număr așa mare la această întâlnire. Asta înseamnă simț civic, adică preocuparea fiecăruia dintre noi pentru comunitatea în care trăiește, prin participarea cu idei la viața comunității. Trebuie să dezvoltăm acest simț civic, care aduce un plus comunității. Mă bucur că vă întâlniți în acest cadru și prezentați o serie de idei, care pe viitor vor fi puse în practică”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img