vineri, 26 aprilie, 2024

Ce ar trebui sa mananci pentru ca unghiile tale sa fie mai sanatoase

Distribuie:

Publicat:

Patul unghiei este zona de unde unghiile cresc și se afla la cativa milimetri sub baza unghiei. Unghiile tale au nevoie de aproximativ noua luni ca sa creasca complet, prin urmare orice tratament pe care îl urmezi trebuie sa fie unul de durata.

Aspectul unghiilor poate dezvalui foarte multe despre starea ta de sanatatea. Unghiile pale, cu denivelari verticale, pot indica lipsa de fier, cunoscuta și ca anemie feripriva. Unghiile cu o nuanta albastruie sunt un indiciu ca ai probleme de circulatie și patul unghiei nu primește suficient oxigen. Daca unghiile tale sunt subtiri și se rup ușor, este un semn ca ai un deficit de vitamine, minerale sau proteine.

Calciul și vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru sanatatea unghiilor. Suplimentele de vitamina D sunt, de asemenea, foarte importante pentru a avea unghii rezistente și frumoase. 

Alimentele pe care sa le consumi pentru unghii mai sanatoase sunt cele necesare pentru orice dieta echilibrata. Ai nevoie de carne slaba, precum cea de pui sau pește, care îti ofera necesarul zilnic de proteine. Include multe verdeturi și legume verzi precum spanac, broccoli sau kale. Acestea îti ofera fier, folat și calciu care fac unghiile mai rezistente, potrivit eva.ro.

Roșiile, cartofii dulci, morcovii și ardeii grași nu doar ca adauga culoare și gust mancarurilor tale, dar îti ofera în același timp vitaminele C și A care sunt necesare pentru a avea unghii sanatoase și puternice. Include în alimentatia ta migdale, nuci și seminte de floarea soarelui pentru a obtine necesarul zilnic de vitamina E, magneziu și cupru. Produsele lactate, ouale, cerealele integrale și lintea ar trebui de asemenea sa se regaseasca în dieta ta pentru unghii sanatoase. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img