vineri, 26 aprilie, 2024

Ce articole de îmbrăcăminte ar trebui să fie curățate profesional?

Distribuie:

Publicat:

Indiferent de temperatura apei, detergentul de rufe sau ciclul de spălare selectat, anumite țesături pur și simplu nu pot fi spălate la mașină sau manual. De obicei, nu încurajăm curățarea profesională, însă, pentru o mână de țesături, singura opțiune sigură este curățătoria.

Citiți mai departe pentru a afla ce articole se încadrează în categoria celor care nu pot fi spălate.

Viscoză

Viscoza este o țesătură semi-sintetică care este fabricată din celuloză regenerată și este cunoscută pentru textura sa netedă, asemănătoare mătăsii. Vă întrebați cum să spălați viscoza? Nu sunteți singur. Îngrijirea hainelor din viscoză nu este întotdeauna simplă.

Pentru a avea grijă de viscoză, trebuie să înțelegeți mai întâi că aceasta este un tip de raion. Deși multe raioane pot fi spălate, se știe că viscoza se micșorează în proporții extreme.

Care este regimul adecvat de îngrijire a țesăturii de viscoză? Viscoza are un factor de contracție foarte ridicat. Cu excepția cazului în care îmbrăcămintea este specificată ca fiind lavabilă – NU o spălați. Viscoza nu se poate spăla la mașină decât dacă este menționat specific pe etichetă acest lucru.

Raionul și viscoza sunt adesea etichetate incorect și nu vă recomandăm să vă asumați riscul de a le spăla, deoarece contracția, alungirea, distorsiunea sau îndoirea acestor materiale nu sunt reversibile.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la un articol de îmbrăcăminte, cel mai bine este să îl curățați în condiții de siguranță, la curățătorie – în caz contrar, puteți risca deteriorarea ireversibilă a țesăturii. În unele cazuri, este mai bine să lăsați mult iubitele rochii de ocazie sau eșarfe pe mâinile unei curățătorii profesionale cu experiență.

Poliamidă

Poliamidaeste o țesătură care esteadeseaamestecată cu viscozăsauraion. Nu vărecomandămsăspălațiarticolele care conținpoliamidă, deoareceaceastățesătură se poateextinde, atuncicândestespălată. Dacăvăspălațipantaloniipreferați care suntconfecționațidintr-un amestec de poliamidă, aceștia pot creștepână la dubluldimensiuniilor.

Articole cu pliuri fabricate

Unele articole de îmbrăcăminte au pliuri care nu sunt cusute. În loc să coasă permanent materialul în formă de pliuri, producătorul le-a creat folosind o sursă de căldură. Pliurile nu pot fi conservate în timpul spălării și nu pot fi reproduse. De exemplu, o fustă plisată din mătase trebuie întotdeauna curățată profesional.

Articole structurate

Acestea sunt articole realizate cu material structurat în interior – cum ar fi căptușeala – care se pot deplasa în timpul spălării. Aceste articole nu pot fi spălate. Cu toate acestea, le puteți împrospăta și uneori trata petele, în funcție de compoziția țesăturii articolului.

Piele întoarsă

Dacă eticheta articolului din piele întoarsă indică că acesta nu se spală sau se pretează doar pentru curățarea profesională, nu îl spălați! Există anumite finisaje pe piele întoarsă, care vă vor permite totuși să le spălați în siguranță.

Anumite tipuri de piele

Dacă un articol din piele menționează pe etichetă că nu se poate spăla sau se pretează doar pentru curățarea profesională, nu-l spălați. Aveți încredere în noi, nu merită efortul.

Piele etichetată ca lavabilă poate fi spălată cu succes. Aici intră multe articole din piele, precum și articole cu finisaje din piele: petice, gulere, fermoar și șnururi. Pur și simplu testați obiectul din piele înainte de a-l spăla. Urmăriți să vedeți dacă apar decolorări, pete sau alte modificări, odată ce zona s-a uscat. Majoritatea tipurilor de piele folosite pentru detalii sau ornamente sunt lavabile.

Cele mai multe ornamente din piele sunt realizate din piele spălată. Acest tip de piele a fost deja spălat în timpul etapei de producție, ceea ce înseamnă că acum ar trebui să fie lavabilă, ca parte a articolului de îmbrăcăminte dama.

Cum să reduceți factura la curățătoria profesională

Majoritatea oamenilor trimit articole pentru a fi curățate profesional deoarece sunt șifonate sau pentru că nu mai miros proaspăt. Dacă articolul nu este de fapt murdar, nu trebuie să îl duceți la curățătorie. În schimb, economisiți bani și reduceți uzura articolului prin împrospătarea articolelor – vă recomandăm utilizarea unui aparat cu aburi, cunoscut și sub numele de steamer.

Un steamer nu numai că va elimina cutele de pe haine; aburul fierbinte va și ucide bacteriile (eliminând astfel mirosurile). Un steamer funcționează excelent atât pentru articolele care pot fi curățate doar profesional, cât și pentru articolele care nu sunt ușor de spălat, cum ar fi tapițeria.

Unele pete pot fi scoase doar la curățătoria chimică. Cu toate acestea, dacă observați pete pe haine imediat după ce acestea se întâmplă, puteți scăpa de ele pe cont propriu. Acest lucru vă poate prelungi durata de purtare a hainelor, înainte de a fi nevoie să le duceți la curățătorie. Curățând rapid petele, puteți reduce costurile de curățare profesionale și puteți preveni deteriorarea ulterioară a hainelor.

O altă opțiune pentru reducerea costurilor de curățare profesională este crearea unui dulap „capsulă” și practicarea modei minimaliste. Puteți înlocui sau reduce din numărul de articole de îmbrăcăminte pe care le aveți, care trebuiesc curățate profesional, cu haine mai economice. Adăugarea unor piese clasice în garderobă, care nu se demodează niciodată, vă va simplifica dulapul și vă va reduce cheltuielile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img