vineri, 29 martie, 2024

Ce beneficii aduce oxigenoterapia

Distribuie:

Publicat:

Aerul pe care-l respiram contine aproximativ 21% oxigen. Pentru majoritatea oamenilor, procentul e suficient, pentru altii, insa, nu. Medicul poate determina nivelul tau de oxigen masurand cantitatea de gaz din sangele arterial cu ajutorul unui pulsoximetru – un aparat non-invaziv. In urma evaluarii, vei primi, daca e cazul, un tratament cu oxigen pe care trebuie sa-l urmezi intocmai. Acesta poate consta in prescrierea unor rate de flux de oxigen pentru diferite activitati: in timpul somnului, in timp ce faci exercitii fizice sau cand te odihnesti. Durata terapiei cu oxigen difera de la un pacient la altul. Unele persoane au nevoie de oxigen doar in timpul somnului, altele trebuie sa urmeze tratamentul non-stop. Terapia cu oxigen nu e benefica doar pentru cei care au probleme cu plamanii. Conform Asociatiei Americane a Plamanilor, ea contribuie la imbunatatirea somnului, starii de spirit, vigilentei mentale si capacitatii de a face fata stresului. De asemenea, activeaza activeaza sistemul imunologic, relaxeaza si destreseaza.

Aplicatiile oxigenoterapiei in cosmetica: Saloanele de frumusete dispun astazi de aparatura speciala dedicata terapiei cu oxigen. Este vorba despre un vaporizator care functioneaza pe principiul nebulizarii oxigenului. Procesul de imbatranire este asociat cu scaderea nivelului de oxigen din celulele pielii. Odata cu inaintarea in varsta, prezenta oxigenului in piele devine din ce in ce mai mica, iar acest lucru de observa mai ales la nivelul fetei. Oxigenoterapia presupune utilizarea oxigenului pur pentru revitalizarea pielii, prin intermediul unui jet venit de la aparatura speciala.

Efectele oxigenoterapiei asupra pielii: elimina ridurile si liniile de expresie; tonifica si hidrateaza pielea; elimina si trateaza acneea; stimuleaza producerea de colagen; reduce daunele provocate de radicalii liberi; reduce numarul porilor; trateaza petele pigmentare; stimuleaza microcirculatia; imbunatateste fibrele elastice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img