vineri, 29 martie, 2024

Ce beneficii pentru sanatate aduce floarea pasiunii

Distribuie:

Publicat:

Floarea Pasiunii  (Passiflora) este bine-cunoscuta în întreaga lume pentru abilitatea sa de a ajuta la calmarea sistemului nervos. Floarea pasiunii este folosita în multe zone ca un tratament naturist eficient pentru probleme psihologice si neurologice. Preparatele din floarea pasiunii se folosesc pentru tratamentul starilor de insomnie, anxietate, stres,însotite adeseori si de încordare musculara, iritabilitate nervoasa, precum si în tratamentul gastritei, colitelor si nevralgiilor. Exista mai mult de 400 de soiuri de floarea pasiunii în lume ceea ce înseamna o diversitate extraordinara pentru o planta. Putine flori au un efect atat de intens asupra noastra precum floarea pasiunii. În cazul în care sistemul nervos este suprasolicitat, pot aparea simptome cum ar fi anxietate, insomnie si dureri cronice. Sistemul nervos este centrul de comanda care asigura coordonarea functionarii altor organe din corp. Cand acest sistem extrem de complex devine suprasolicitat, provoacã ravagii în întreg organismul. Floarea pasiunii este un tratament naturist pentru calmarea sistemului nervos.

Denumirea de Floarea pasiunii ne poate duce cu gandul la dragoste, dar nu la cea dintre oameni ci la cea catre religie. Spaniolii au descoperit floarea pasiunii atunci cand au venit în America. Ei au vazut în frunzele si florile acestei plante simbolul rastignirii lui Hristos si au numit-o “pasiune” pentru Hristos. În India, floarea pasiunii este considerata reprezentativa pentru marea învatatura sanscrita “Mahabharata.” În unele parti ale tarii, floarea se numeste Krishnakamala, dupa Krishna, eroul divin de aceasta poveste veche. Lord Krishna este vazut ca centrul acestei flori, în timp ce adeptii si adversarii sai sunt reprezentati de catre alte parti ale florii. Frunzele, tulpina si florile acestei plante au fost folosite înca din cele mai vechi timpuri ca un sedativ natural în medicina nativ americana, în special în America Centrala si de Sud. Aztecii au folosit floarea pasiunii ca sedativ si pentru a trata anxietatea, insomnia si nervozitatea. De altfel, floarea pasiunii are un loc consacrat în multe religii ale lumii. Simbolismul spiritual al florii are mare legatura cu utilizarile sale medicinale. Aceasta planta ajuta la atenuarea anxietatii si stresului. În Ayurveda, este utilizata pentru a trata multe probleme ale sistemul nervos.

Exista doua componente ale plantei pasiunii, care îi confera acesteia un efect puternic asupra sistemului nervos. Primul constã în alcaloizii beta-carbolina, care se pot comporta ca inhibitori MAO. Inhibitorii MAO sunt medicamente moderne utilizate pentru tratarea depresiei si bolii Parkinson. Al doilea compus este crisina. Cercetãrile au aratat cã acest compus numit Crisina a fi eficace în ameliorarea anxietatii. Floarea Pasiunii ajuta sistemul nervos sa se relaxeze usor pentru a intra într-o stare de echilibru normal. Floarea pasiunii nu duce la dependenta. Benzodiazepinele sunt o clasa de sedative, care sunt folosite pentru conditii similare, dar au un risc mare de a da dependenta. S-a dovedit ca floarea pasiunii are efecte similare ca benzodiazepinele, dar fara aceleasi riscuri de a da dependenta. Floarea pasiunii este, de asemenea, utilizata pentru a ajuta persoanele dependente de droguri care se confrunta cu simptome de sevraj. Floarea pasiunii poate fi regasita ca ceai, sub forma de tablete sau ca un extract lichid. Discutati cu medicul dumneavoastra despre floarea pasiunii si interactiunea cu medicamente pe care le luati în prezent. Trebuie evitata în timpul sarcinii. Puteti folosi floarea pasiunii pentru a va ajuta sa va pastrati calmul si sa va odihniti bine, în mod 100% natural.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img