vineri, 29 martie, 2024

Ce BOLI ascunde un PULS MARIT sau PREA MIC

Distribuie:

Publicat:

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial, atat in randul femeilor cat si in cel al barbatilor

Insa, in ciuda gravitatii lor, depistarea acestora implica o serie de investigatii simple si usor de realizat, precum masurarea tensiunii arteriale, ascultarea inimii etc.

Boli asociate cu pulsul marit sau prea mic

In cazul unei persoane sanatoase, scaderea anormala a pulsului este insotita de o serie de simptome si poate marca probleme de sanatate. Printre ele se numara starea generala de disconfort, senzatia de lipsa de aer, starile de lesin si vertijul. Totusi exista si persoane care au constant pulsul scazut fara sa sufere de o boala de inima.

Pe de alta parte, cresterea anormala a pulsului poate fi atat semnul prezentei unei fibrilatii atriale, dar si al unei tahicardii.

Se apreciaza ca unu din cinci atacuri cerebrale apare pe fondul fibrilatiei atriale, iar consecintele nu sunt deloc de neglijat: pierderea functiei musculare si a vocii. Ba, mai mult, riscul de deces creste cu 25% in prima luna si cu 50% in primul an.

Una dintre cele mai temute boli ale inimii este insuficienta cardiaca, afectiune tot mai frecventa si care se traduce prin incapacitatea muschiului inimii de a pompa cantitatea de sange necesara bunei functionari a organismului. Insuficienta cardiaca este o boala cu evolutie progresiva, dar poate fi controlata printr-un tratament corespunzator care, in principiu, are scopul de a atenua simptomele.

Atunci cand exista suspiciuni in ceea ce priveste prezenta unei tulburari de ritm cardiac, adreseaza-te unui medicul cardiolog.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img