News Flash:

Ce boli se pot combate prin terapia cranio-sacrala

28 Ianuarie 2019
834 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 terapia craniosacrala

Terapia Cranio Sacrala a fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975 si 1983. Terapia CranioSacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral – compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central. 

Eliberarea Somato Emotionala permite atat eliberari ale restrictiilor de la nivel fizic, cat si eliberari semnificative ale componetelor emotionale. Odata ce Eliberarea Somato Emotionala incepe, activitatea sistemului craniosacral se opreste brusc iar trauma care a produs restrictii si dezechilibre in sistemul craniosacral se vindeca. Terapia Cranio Sacrala are o aplicabilitate foarte mare, adresandu-se atat persoanelor sanatoase cat si persoanelor cu probleme majore.

Aceste tratatemte sunt foarte benefice pentru afectiuni simple cum ar fi o durere de cap, pana la probleme majore, acute, dureri cornice de spate, disfunctii ale sistemului nervos central, disfunctii ale sisteului endocrin, accidente traumatice ale creierului si ale maduvei spinarii, scolioza, oboseala cronica, depresie, autism. Dat fiind faptul ca actiunea terapiei este indreptata direct asupra sistemului nervos central, aplicabilitatea acesteia este fara margini.

Terapia craniosacrala persupune o atentie sporita asupra ritmului craniosacral care se desfasoara de la cap pana la osul sacru de-a lungul coloanei vertebrale. Acest ritm se prezinta ca o usoara umflare a oaselor capului cuprinzand o rotatie in jurul axei centrale din partea scheletului pe fiecare latura a corpului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0967 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033855 (s)