joi, 28 martie, 2024

Ce determina decolorarea parului vopsit?

Distribuie:

Publicat:

Pentru o nuanta vie a parului, este deosebit de importanta sanatatea firului. Un par cu o structura de cheratina sanatoasa poate sa retina culoarea timp indelungat, fara ca aceasta sa-si piarda din intensitate si stralucire. Cu cat este mai poros, moleculele de culoare sunt mai putin ancorate. Decolorarea este provocata si de o serie de alti factori externi. Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional Romania, explica, cum actioneaza asupra culorii parului.

1. Cuprul

De fiecare data cand ne spalam parul, metalele mici (cuprul in special) din apa pot genera radicali liberi. Acest proces se declanseaza din cauza razelor ultraviolete, care provoaca deteriorarea cheratinei, proteina de baza a parului. Prin oxidare, suprafata cuticulei este afectata, iar luminozitatea culorii parului redusa.

2. Apa

Parul este higroscopic, adica aboarbe si pierde umiditatea din mediul inconjurator. Cand ne spalam parul, el va absorbi apa, va creste in diametru, lucru care il face mai sensibil, il predispune la deteriorare si la pierderea moleculelor de culoare. De aceea, in timpul spalarii este recomandata utilizarea unui produs dedicat parului vopsit.

3. Lumina UV

Aceasta reactioneaza in mod direct cu parul si are consecinte negative. Alaturi de alti factori precum clorul din apa, utilizarea echipamentelor de styling si de uscare, contribuie la pierderea pigmentilor de culoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img