sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ce este si cand este recomandat un tratament acupunctura pentru tratare si preventie

Distribuie:

Publicat:

Acupunctura poate preveni sau diminua riscul apariției anumitor boli. Discută cu medicul acupuncturist și explică-i exact ce fel de problemă ai.

Acupunctura este o componentă importantă a medicinei tradiționale chineze. Această tehnică implică inserarea de ace subțiri în puncte specifice ale corpului și este utilizată pentru a trata și preveni o serie de afecțiuni și boli, chiar răceli și gripă. Punctele specifice corpului sunt grupate în funcție de efectele lor clinice pe liniile numite meridiane.

Teoria acupuncturii se bazează parțial pe premisa ca sângele și energia denumite Qi (pronunțat chee) circulă ciclic prin aceste meridiane. Acest flux de energie este necesar pentru o sănătate bună, deoarece blocajele din Qi pot duce la durere sau la o stare sănătate proastă. Astfel, practicienii vor lucra pe zone specifice de acupunctură de-a lungul meridianelor pentru a restabili sau a menține un flux și un echilibru sănătos de Qi și sânge.

Practicanții folosesc mai multe tipuri de tratament acupunctură pentru a trata și preveni o serie de afecțiuni și boli, chiar și răceli și gripă. Însă una dintre cele mai frecvente utilizări ale sale este ameliorarea durerii. Dar este utilizată și pentru alte afecțiuni, de la afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului la probleme neurologice, respiratorii sau chiar psihiatrice, cum ar fi depresia.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img