joi, 18 aprilie, 2024

Ce facem cu vergeturile care raman dupa nastere

Distribuie:

Publicat:

Vergeturile raman cea mai mare preocupare a femeilor care au trecut prin experienta unei sarcini. Fie ca le place, fie ca nu, vergeturile apar de obicei in perioada celor noua luni de sarcina, atunci cand numarul de kilograme este din ce in ce mai mare. Vergeturile aduc un aspect neplacut pielii. Pe burta, coapse, picioare sau chiar pe sani, acestea creaza un mare disconfort atunci cand apar. De aceea, una dintre cele mai mari dorinte ale proaspetelor mamici este aceea de a avea o piele catifelata, fina, fara nicio urma de vergeturi.

Vergeturile au culori sidefii ori rosii, apar la nivelul pielii sub forma unor striatii si de regula nu prea vor mai disparea din locul in care au aparut. Se intampla sa apara si la barbati, insa mult mai afectate sunt femeile de aparitia lor. Surplusul de kilograme reprezinta de obicei cea mai comuna cauza a aparitiei vergeturilor, astfel ca atunci cand desi slabim, vergeturile nu dispar. Zincul poate fi si el o cauza pentru care acestea isi fac aparitia.

Desigur, nu exista sanse de reusita de 100%, insa poti incerca sa le estompezi sau chiar sa le faci sa dispara. Mai inainte de a cere sfatul medicului este bine sa ai in vedere atat folosirea cremelor, cat si realizarea unor exercitii fizice eficiente ori folosirea unor suplimente nutritive. Alimentatia joaca si ea un rol important. Vitamina C, B5, E, dar si zincul fac bine pielii, asa ca poti incerca sa le consumi fie din alimentatia zilnica, fie sa apelezi la sfaturile medicului pentru indicarea unor suplimente nutritive care te-ar putea ajuta, in cazul in care deficitul ar fi prea mare.

In plus, tot ca un remediu pentru elasticitatea pielii se numara si utilizarea sarurilor de calciu si fluor. Asa cum aminteam, exercitiile fizice pot estompa aspectul vergeturilor si chiar le pot preveni. Dansul, inotul, orele de aerobic si atletismul sunt cateva dintre cele mai indicate terapii. Iata reteta minune din ingrediente naturale care te scapa de vergeturi: o jumatate de avocado; 6 pastile de vitamina E ; 4 pastile de vitamina A; 2 linguri de aloe vera (gel); 2 linguri de ulei de masline ; 1 lingurita de siliciu ; 5 picaturi de zinc ; alge verzi/albastre – 2 lingurite. 

 Atunci cand avem toate ingredientele de mai sus, putem realiza o crema naturala sigura care lupta impotriva vergeturilor. Jumatatea de avocado se va da la blender, astfel incat sa se formeze o pasta omogena, in care se vor adauga toate vitaminele si restul ingredientelor de mai sus. Se amesteca bine si mai apoi se aplica pe zona afectata a corpului, formandu-se astfel o masca ce se va lasa sa actioneze o jumatate de ora. Pe langa faptul ca va estompa aspectul pielii cu vergeturi, acest tratament, aplicat zilnic, o perioada mai lunga de timp, va conferi pielii un aspect placut si neted, ajutand la hranirea tesuturilor sale.

Untul de cacao, dar si serul corporal cu ulei de lavanda si acizi omega 3-6-9 de la kosmolinespa.ro ajuta la regenerarea tesuturilor pielii, repara cicatricile, oferindu-i acesteia fermitate, vitalitate, regenerare si aspect placut. Acestea pot fi folosite in fiecare zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img