vineri, 29 martie, 2024

Ce faceti cu jucariile pe care nu le mai folosesc copiii?

Distribuie:

Publicat:

Tone de jucării sunt blocate în cutii pe care nimeni nu le mai deschide, în timp ce copiii cer jucării noi. Ce e de făcut?

Cutii pline de jucării se găsesc aproape în orice casă cu copii. Ce se întâmplă însă cu jucăriile după ce copiii și-au piedut interesul pentru ele? Multe rămân în cutii ani de zile. Unii părinți însă au soluții. Am cules câteva soluții ecologice și economice.

 

Astăzi, mai mult ca niciodată este ușor să cumperi jucării noi copiiilor. Aceștia se joacă cu mult mai multe decât o făceau părinții lor, și evident infinit mai multe decât aveau la dispoziție bunicii lor. Dar se și plictisesc mult mai repede. Și în multe cazuri chiar și cer mai repede părinților să achiziționeze alte jucării.

Ce sumă alocați anual jucăriilor?

Dacă ar calcula ce sume dau anual pe jucării mulți părinți ar rămâne mirați. Mai ales dacă ar continua calculul cu timpul pe care îl investesc lucrând să câștige acei bani și cât timp copiii s-au jucat efectiv cu acele jucării. Ce facem cu jucăriile?

Administrarea jucăriilor între frați, lecții importante pentru dezvoltarea personală

Evident, în familiile cu mai mulți copii, jucăriile revin copiilor în funcție de vârstă și de interese. Frații reușesc astfel să învețe să împartă, să dăruiască, să respecte partenerul de joacă, să cultive răbdarea.

Educația financiară trebuie să înceapă timpuriu

Unii copiii vând jucăriile pe care nu le mai folosesc. Părinții îi încurajează și îi însoțesc la mici târguri de vechituri, iar copiii sunt resposabili atât pentru forma de prezentare (cum așează marfa) cât și pentru vânzarea lor. În acest mod, copiii înțeleg că banii nu se câștigă ușor, dar și că modul în care întrețin jucăriile poate fi decisiv pentru a le vinde.

Jucării lăsate pentru copiii din vecini

În multe țări din Nordul Europei se obișnuiește ca lucrurile bune pe care nu le mai folosești să nu le arunci la gunoi. Ci să le lași, curate și frumos ambalate pentru alte persoane din comunitate. Așadar, la ușa clădirilor se lasă obiecte în stare bună ce ar putea fi de folos altora.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img