vineri, 29 martie, 2024

Ce masuri DRASTICE s-au luat dupa gafele de la Oscar

Distribuie:

Publicat:

Cei doi contabili ai PricewaterhouseCoopers responsabili de gafa umilitoare produsa la premiile Oscar de duminica nu vor mai lua niciodata parte la acest eveniment, a confirmat, miercuri, pentru DPA o purtatoare de cuvant a Academiei americane de film.

Brian Cullinan si Martha Ruiz au incurcat plicurile care contineau numele castigatorului premiului pentru cel mai bun film, fapt ce a dus la anuntarea eronata de catre prezentatorii Warren Beatty si Faye Dunaway a peliculei “La La Land” si nu “Moonlight”, cum era de fapt.

Gafa – considerata deja cea mai grava din istoria Academiei americane – a fortat firma de contabilitate PricewaterhouseCoopers sa-si ceara scuze. “Ne cerem scuze ‘Moonlight’, ‘La La Land’, lui Warren Beatty, Faye Dunaway si telespectatorilor galei Oscarurilor pentru eroarea care a fost comisa in timpul anuntarii castigatorului de la categoria cel mai bun film”, a precizat firma intr-un comunicat, potrivit The Hollywood Reporter. “Prezentatorilor li s-a dat plicul de la o alta categorie si cand au descoperit acest lucru, situatia a fost corectata imediat. In prezent investigam cum s-a putut intampla acest lucru si ne exprimam regretele profunde. Apreciem gratia cu care nominalizatii, Academia, canalul ABC si Jimmy Kimmel au gestionat situatia”, se mentioneaza in comunicatul emis de companie imediat dupa gafa.

Cullinan si Ruiz sunt angajati cu functii inalte la PricewaterhouseCoopers. Ei vor ramane parteneri in cadrul companiei, insa nu se vor mai afla in echipa de la Oscar, mai arata sursa citata. Cullinan se afla in echipa de numarare a voturilor a firmei de contabilitate din 2014. Ruiz indeplineste rolul de co-responsabil al echipei incepand din 2015, potrivit Agerpres.

PricewaterhouseCoopers supravegheaza procesul de numarare a voturilor la premiile Academiei americane de film de 83 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img