vineri, 29 martie, 2024

Ce MESAJ transmite Liviu Dragnea din SUA

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea, presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, se afla in SUA, unde va participa, alaturi de premierul Sorin Grindeanu, la ceremonia de investire a lui Donald Trump.

Liviu Dragnea s-a intalnit miercuri cu presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, domnul Ed Royce. Tot miercuri Dragnea a avut o prima intalnire extrem de importanta cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate nationala in noua administratie Trump.

„Ieri am avut ocazia de ma intalni cu un bun prieten al Romaniei din Statele Unite: presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, domnul Ed Royce. A fost o discutie agreabila despre relatiile romano-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea Romaniei confirmata de-a lungul timpului in mai multe momente dificile. I-am transmis la randul meu atasamentul Romaniei fata de parteneriatul strategic cu SUA, precum si angajamentul guvernului de la Bucuresti de a dezvolta relatiile politice si economice dintre cele doua tari. L-am asigurat totodata pe domnul Royce ca Romania va fi in continuare un pilon de incredere al relatiilor transatlantice.”, scrie Liviu Dragnea, pe Facebook.

Ed Royce este presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, functie pe care o cupa din ianuarie 2013. Este unul dintre cei mai vocali sustinatori ai unei politici externe care sa mentina SUA pe o pozitie de siguranta si de leadership mondial. In mandatele anterioare a fost presedintele Subcomisiei pentru terorism, non-proliferare si comert si presedintele Subcomisiei pentru Asia-Pacific. Prioritatile sale la nivelul Congresului Statelor Unite ale Americii sunt securitatea nationala, reforma fiscala, combaterea criminalitatii, apararea dretpurilor victimelor, reforma educatiei si crearea de locuri de munca. Este de asemenea membru al Comisiei pentru servicii financiare, activand in alte doua subcomisii: Subcomisia pietelor de capital si a companiilor finantate de guvern si Subcomisia de pietei imobiliare si de asigurari. Este un sustinator al reformei sistemului de acordare a creditelor ipotecare (housing finance reform) in sensul restrangerii interventiei institutiilor guvernamentale pe piata imobiliara. Ed Royce a fost ales in Camera Reprezentantilor din partea districtului 39 din statul California, care cuprinde zone din Los AngelesSan Bernardino si Orange.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img