marți, 23 aprilie, 2024

Ce înseamnă dacă își rozi unghiile. Află ce spune acest obicei despre personalitatea ta

Distribuie:

Publicat:

Rosul unghiile este un obicei des întâlnit la majoritatea persoanelor din jurul nostru. Unii sunt de părere că rosul unghiilor este o manifestarea a stării de anxietatea și depresie, dar nu mereu lucrurile stau așa. Acest obicei, prost am putea spune, indică mai multe trăsături ale personalității tale. Vezi ce se spune despre persoanele care își rod unghiile.

Unghiile roase nu au deloc un aspect plăcut. Deși cu toții știm asta, majoritatea persoanelor care au dezvoltat acest tic nu se pot abține. Este un lucru considerat urât de majoritatea persoanelor, însă cei care fac asta în mod constant nici nu realizează în acel moment că își rod unghiile.

Ce înseamnă dacă îți rozi unghiile

Rosul unghiilor poate indica că ești o persoană perfecționistă. Este cea mai puternică trăsătură de personalitate a persoanelor care își rod unghiile. Potrivit cercetătorului Kieron O’Conner. Persoanele perfecționiste sunt concentrate pe rezultatul final și nu se pot relaxa absolut deloc, ba din contră, se stresează foarte mult. Aceste persoane se suprasolicită și din acest motiv trăiesc frustrări și se luptă cu lipsa de nerăbdare și nemulțumire atunci când nu își ating scopul final.

S-a făcut un studiu pe 48 de persoane care au fost rugate să completeze un sondaj în care se evaluau emoțiile trăite de ei în perioadele în care își rodeau mereu unghiile, iar mai apoi subiecții au fost expuși la situații care le declanșau starea de plictiseală și stres. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele perfecționiste sunt cele mai predispuse să simtă starea de neliniște atunci când nu au nimic de făcut.

Ce spune acest viciu despre personalitate ta

O altă analiză mai arată faptul că persoanele care își rod unghiile constat sunt mai inteligente. De ce? Ei bine, cercetătorii au motivat această calitate pe baza faptului că oamenii inteligenți se concentrează foarte mult atunci când se apucă de o activitatea, motiv pentru care nu realizează că își rod unghiile. Din dorința de a ieși totul perfect, se concentrează foarte mult pe ceea ce au de făcut, moment în care își rod unghiile instinctiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img