sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce NU s-a spus despre Gandhi! Secretul dezvaluit care iti va schimba parerea despre el pentru totdeauna!

Distribuie:

Publicat:

Mahatma Gandhi este cunoscut pentru viziunile sale pacifiste si pentru credinta si puterea pe care o asocia cu resistanta non-violenta. Mai putin cunoscuta este dedicatia cu care isi respecta juramantul de castitate.

In acest sens, abuzul sexual al nepoatelor sale adolescente era parte din juramant. Desi nu se stie daca Gandhi chiar a facut sex cu nepoatele sale, un fapt bine cunoscut este ca dormea gol cu ele, act vazut ca abuz asupra minorilor atat de Marea Britanie cat si de Statele Unite.

In timp ce acest act ar putea fi justificat pe baza diferentelor culturale, anti-semitismul liderului spiritual isi gaseste mai greu justificarea. Desi era faimos pentru respectul pe care il purta oamenilor indiferent de rasa, in conformitate cu credinta sa in rezistenta non-violenta, Gandhi a afirmat ca ar fi mai bine ca evreii sa se omoare singuri. Esuand din acest punct de vedere, ar fi trebuit sa permita sa fie ucisi.

In ciuda viziunii sale care poate fi cu usurinta asociata cu rationamentul din spatele Holocaustului, Gandhi nu era nazist si chiar se opunea planurilor national-socialiste. Cu toate acestea, era un mare admirator al lui… Hitler. Conform lui Gandhi, Hitler nu era “chiar asa de rau cum spune lumea”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img