marți, 23 aprilie, 2024

Ce nu trebuie să conțină bagajul de mână în avion. De ce trebuie să țină cont cei pasionați de vacanțe

Distribuie:

Publicat:

Dacă zbori pentru prima dată cu avionul trebuie să știi ce trebuie să conțină bagajul de mână. Din motive de securitate anumite obiecte din bagaj nu pot fi aduse la bord, însă regurile diferă de la o campanie aeriană la alta .

Cei pasionați de vacanțe trebuie să țină cont de regulile pe care trebuie să le aplice atunci când vor să zboare cu avionul. Dacă este pentru prima dată când decizi să mergi într-o destinație cu avionul trebuie să ții cont ce trebuie să conțină bagajul de mână

Ce nu trebuie să conțină bagajul de mână

Majoritatea companiilor aeriene impun limita de dimensiune pentru bagajele de mână: 55x40x20. Greutatea limita bagajele de mână este impusă de majoritatea companiilor aeriene, iar aceasta este de 10 kilograme.

– aparate / ame de ras

– cuțite, foarfece, bricege

– seringi, ace;

– tirbușoane;

– alcool și lichide care nu au fost cumpărate din duty free

– unelte (topoare, cătușe, funii, cabluri, ciocane, bare metalice, unelte universale, cuțite cu deschidere automata, mașini de găurit, șurubelnițe)

– arme**(muniție, rachete, canistre cu fum, arme cu bile, arme din artele marțiale, catapulte, arbalete, pistoale);

– explozibili și substanțe inflamabile* (aprinzătoare, detonatoare, dinamită, artificii, torțe, petarde, grenade, mine, explozibil, gaz, combustibil lichid);

– substanțe chimice și toxice* (spray-uri paralizante, stingătoare, acizi, baze, substanțe radioactive, otravă)

Care este greutatea admisă pentru bagajul de mână

Greutatea limita bagajele de mână este impusă de majoritatea companiilor aeriene, fiind de 10 kilograme. Dacă se depășește limita de bagaje admisă, operatorii impun taxe suplimentare, iar dacă bagajul este pe peste greutatea impusă, acesta poate fi transportat la cală sau să fie taxat pentru kilogramele în plus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img