vineri, 29 martie, 2024

Ce nu trebuie sa faci niciodata inainte de a lua masa

Distribuie:

Publicat:

"Esti ceea ce mananci" – probabil ca si tu ai auzit asta de multe ori, dar si ceea ce facem inainte de masa are un impact major asupra sanatatii noastre. Iata ce NU ar trebui sa faci niciodata inainte de a lua masa. 

1. Nu lua antiinflamatoare. Aspirina, paracetamolul si alte pastile antiinflamatoare nu ar trebui niciodata luate pe stomacul gol. Nu doar ca nu sunt eficiente, ci produc probleme gastrice. Sfat! Daca totusi este necesar, inlocuieste apa cu lapte. 

2. Nu bea cafea pe stomacul gol. Cafeaua poate avea urmari grave asupra sistemului digestiv. Toata acea cafea va duce la producerea de acid in stomac care, daca nu ati mancat, va irita mucoasa stomacului si va provoca indigestie si arsuri. Acest lucru se intampla si in cazul consumului de cafea decofenizata.

3. Evita guma de mestecat. Acidul gastric produs in timp ce mesteci guma poate distruge mucoasa daca ai stomacul gol si sporeste riscul aparitiei gastritei. De asemenea, s-a demonstrat stiintific ca persoanele care mesteca frecvent guma de mestecat au tendinta sa consume mancare nesanatoasa, de tip fast-food. Evita gumele de mestecat care contin aspartam sau ciclamat.

4. Nu te culca cu stomacul gol. Foamea si nevelul scazut de glucoza ne impiedica sa dormim. Interesant e ca lipsa somnului creste foamea. Acesta este si motivul pentru care mancam mai mult in urmatoarea zi, daca sarim de cina. 

5. Nu te antrena intens. In ideea ca vei arde mai multe calorii daca vei face exercitii inainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masa musculara. Pe termen scurt vei avea senzatia ca ai mai slabit, dar pe termen lung o musculatura dezvoltata te-ar ajuta sa arzi mai multe calorii. Poti inlocui antrenamentul intens cu activitati cardio, care sa iti puna sangele in miscare. Daca ai probleme digestive, ar fi mai bine sa iei o mica gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, daunator pe stomacul gol.

6. Nu te certa. Cercetatorii au demonstrat ca foamea ne face mai nervosi. Asta pentru ca controlul cere energie, pe care corpul nostru nu o are in acel moment. Daca nu ai cum sa mananci inainte de o discutie, bea ceva cald. Asta va face conversatia mai prietenoasa. sursa: lickpentrufemei.ro
F.G.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img