sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce pățești dacă ai cumpărat țigări și alcool cu cardurile sociale. Amenzile sunt colosale

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut câteva precizări în ceea ce privește cardurile sociale și ce riscă să pățească beneficiarii care le-au utilizat și în alte scopuri, altele decât cele pentru care au fost emise. Acesta spune că românii care au folosit aceste carduri pentru a-și achiziționa țigări și alcool, riscă amenzi care ajung până la 6.500 lei.

Începând din această vară, românii care s-au încadrat în criteriile de selecție a Guvernului, au primit carduri sociale. Acestea au fost distribuite cu scopul de a-și achiziționa alimente, tigările și alcoolul fiind interzise, în acest sens.

Ce riscă românii care le-au folosit pentru a cumpăra țigări și alcool

Românii beneficiari de carduri sociale riscă amenzi de până la 6.500 lei, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, însă dacă acest fenomen se generalizează, există posibilitatea introducerii unor sancțiuni mai grave, potrivit News.ro.

„Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Ce se întâmplă cu cardurile blocate

În cazul cardurilor blocate din cauza utilizării acestora pentru achiziționarea de alcool și țigări, ministrul Marcel Boloș a spus, pentru Digi24, că vor rămâne blocate până la următoarea încărcare cu bani din partea statului.

„Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a precizat Marcel Boloș.

De asemenea, în cazul persoanelor care repetă acest obicei de a-și cumpăra țigări și alcool folosind cardurile sociale, Marcel Boloș spune că se vor lua măsuri și se vor retrage.

„Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a spus Marcel Boloș.

Românii sunt mulțumiți de ajutorul primit de la Guvern, spune ministrul

După ce a fost într-o vizită recentă la țară, Marcel Boloș spune că românii se declară mulțumiți de ajutorul financiar primit de la Guvern.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img