joi, 25 aprilie, 2024

Ce pensie au Nina si Ion Iliescu. Cati lei incaseaza lunar de la stat

Distribuie:

Publicat:

Pensia incasata de fostul presedinte Ion Iliescu este una considerabila, iar traiul lui si al sotiei este unul mai mult decat decent. Dovada sta si faptul ca Nina Iliescu a ajuns clienta fidela a saloanelor de infrumusetare chiar daca are 88 de ani.

Ion Iliescu a ocupat functia de sef de stat de trei ori, a fost senator, iar intreaga sa activitate a fost recompensata regeste. Fostul presedinte al Romaniei are un venit lunar foarte consistent.
Ion Iliescu castiga o pensie care ii asigura un trai mai mult decat decent. Acesta incaseaza o pensie de 3.916 lei si mai primeste si o indemnizatie, pe motiv ca a ocupat functia suprema in stat, in valoare de 5.331 de lei. In total, fostul presedinte al Romaniei incaseaza 9.247 de lei pe luna.

Veniturile familiei Iliescu sunt rotunjite si de pensia pe care o incaseaza si sotia sa Nina. Partenera de viata a lui Ion Iliescu castiga in anul 2018 o pensie de 2.100 de lei. Conform declaratiei de avere a acestuia, Ion Iliescu detine un apartament in Capitala, cumparat in 1996.

Pentru ca banii chiar nu sunt o problema, cocheta cum o stie toata lumea, doamna Nina este si acum clienta fidela a saloanelor de infrumusetare. Ea merge cel putin odata pe saptamana intr-un astfel de loc.

Ion Iliescu, trimis in judecata in Dosarul Revolutiei

Parchetul General a trimis luni in judecata Dosarul Revolutiei. Doar trei mari inculpati au fost trimisi in judecata – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Iosif Rus, fostul sef al Aviatiei Militare. Ceilalti inculpati au murit in timpul instrumentarii dosarului.

”Cercetarile au vizat faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arata in comunicatul Parchetului.

Procurorii sustin ca ”psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22.12.1989, un numar de862 de decese, 2150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice.

Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decat cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodata, ancheta a stabilit ca aceste diversiuni si dezinformari ar fi creat conditiile condamnarii si executiei cuplului prezidential Ceausescu printr-un proces penal simulat”, potrivit comunicatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img