joi, 28 martie, 2024

Ce pot spune ochii despre sănătatea ta

Distribuie:

Publicat:

Ochii pot spune multe lucruri referitoare la starea ta de sănătate. Astfel, pot indica prezenţa unei afecţiuni hepatice sau lipsa unui mineral din organism. Iată despre ce este vorba!

Mici pete galbene

Ştiai că diabetul poate fi citit în ochi? Pot apărea mici firicele roşii din cauza unor hemoragii minore, cât şi mici pete galbene, care nu sunt altceva decât depuneri de lipide.

Aceste simptome sunt însoţite şi de vedere înceţoşată. De asemenea, micile pete galbene pot fi şi semnul unei anemii sau a unei afecţiuni hepatice.

Inel gri în jurul corneei, risc de infract

Un inel cenuşiu, în jurul corneei, poate fi semnul unui colesterol mărit şi a nivelului crescut al trigliceridelor din organism, spun specialiştii de la American Academy of Ophtalmology. Totodată, aceste persoane au un risc crescut de infract.

Ochi care se zbat

Dacă şi se zbate frecvent ochiul, atunci poate fi semnul unei carenţe de magneziu. Dacă te confrunţi des cu această senzaţie este indicat să îţi faci un set de analize medicale.

Vasele de sânge sparte, semn de hipertensiune

Un medic îşi poate da seama dacă o persoană suferă de hipertensiune arterială uitându-se la retină. Astfel, dacă apar mici vase de sânge pe suprafaţa irisului poate fi semn al hipertensiunii arteriale. Cel afectat are şi dureri de cap şi obrajii roşii.

Umflături pe pleoapă

O mică umflătură, de culoare galbenă, care poate apărea atât pe pleoapa inferioară, cât şi pe cea superioară, care nu se vindecă, poate fi semnul unui cancer de piele. Totodată, în locul în care apare această umflătură genele nu mai cresc.

Sursa clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img