vineri, 29 martie, 2024

Ce probleme de sanatate ascund cosurile de pe fata

Distribuie:

Publicat:

Acneea este, cu siguranta, cea mai comuna afectiune a pielii, fapt pentru care de-a lungul timpului au aparut pe piata o multitudine de produse dermatocosmetice care promit sa trateze aceasta problema. Trebuie sa stii insa ca acneea nu este o problema doar de ordin estetic. De cele mai multe ori, organismul vrea sa iti comunice ceva. Fii atenta la zona in care ti-au aparut cosuri si vezi ce iti transmite organismul. 

Acneea pe frunte. Cosurile de pe frunte pot indica probleme ale sistemului digestiv. Pentru a preveni aparitia lor ai grija la alimentele pe care le consumi. Incearca sa stai cat mai departe de grasimi, mancare procesata sau de tip junk food. Bea cat mai multa apa si consuma fructe si legume in fiecare zi.

Cosurile in zona dintre sprancene. Acneea aparuta in aceasta zona indica probleme ale ficatului. Evita consumul de alcool si grasimi. De asemenea, cosurile aparute in aceasta zona ar putea indica diverse alergii alimentare. Pentru a preveni complicatiile, incearca sa te feresti de alimentele grase si dormi suficient.

Acneea pe pometi. In cazul in care pometii tai sunt invadati de cosuri, nu ar fi rau sa faci o vizita rapida la pneumologie. Acneea in aceste zone indica probleme ale sistemului respirator.

Cosurile pe nas. Daca ti-au aparut cosuri pe nas, atunci ai putea avea probleme cu inima. Verifica presiunea sangvina si nivelul de vitamina B si incearca sa tii unregim alimentar pentru a reduce nivelul colesterolului rau.

Cosurile pe maxilare. Zona maxilarelor are legatura cu hormonii si stresul. Astfel, daca iti apar cosuri in aceasta zona, pot aparea schimbari hormonale. De asemenea, in functie de partea pe care apar, cosurile pot indica care dintre ovare elimina ovule.

Cosurile pe barbie. Cosurile de pe barbie indica afectiuni ale stomacului. Asadar, ar fi recomandat sa mananci cat mai sanatos si cat mai multe fibre, pentru a-ti imbunatati digestia.

Cosurile pe gat. Acneea aparuta in zona gatului indica o infectie in organism. Asadar, in cazul in care te confrunti cu o astfel de situatie, cel mai indicat ar fi sa faci o vizita la medic.

Cosurile pe urechi. Cosurile din zona urechilor pot trada afectiuni ale rinichilor. Pentru a preveni orice alte afectiuni, incearca sa te hidratezi si evita cafeaua si alcoolul. sursa: poatenustiai.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img