joi, 25 aprilie, 2024

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam

Distribuie:

Publicat:

Pentru multe femei este o adevarata provocare sa nu manance nimic inainte de culcare. Toate am auzit povestea cum ca daca mancam tarziu ne dam sistemul digestiv peste cap si ne ingrasam. Totusi, ce putem manca seara fara sa ne ingrasam? Desi este adevarat ca nu e indicat sa mancam inainte de culcare, exista alimente care pot fi chiar sanatoase si pot contribui la un somn mai linistit. Tine minte insa ca trebuie sa fie portii mici si care sa nu depaseasca mai mult de 200 de calorii. Moderatia este ingredientul secret.
Iata ce putem manca seara fara sa ne ingrasam:

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam: Seminte si nuci

Seminte de quinoa, de dovleac sau clasicele nuci. Aceste alimente sunt pline de aminoacizi care nu iti vor face decat bine. Nucile pot regla nivelul de stres, te vor calma si iti vor induce starea de somnolenta. Quinoa este un carbohidrat complex care este foarte bogat in proteine si magneziu. Iti va oferi satietate si iti va relaxa corpul. Semintele de dovleac sporesc producerea de melatonina (hormonul somnului) din organism si sunt de asemenea si foarte sanatoase! Poti incerca, de ce nu, chiar un mix format din semintele si nucile enumerate mai sus. 
 

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam: Cereale

Cerealele integrale 100% naturale, fara adaos de zahar sau fructe, sunt un snack perfect in miez de noapte, iar daca adaugi si putin lapte cald, clar vei adormi mancand!

Ovazul nu este doar pentru micul dejun. El te poate ajuta si sa ai un somn mai bun. Asemenea altor cereale integrale, ovazul este un carbohidrat complex care va fi digerat mai greu, asta insemnand ca te vei simti plina pentru mai mult timp. Biscuitii din 100% cereale integrale sunt si ei o alternativa sanatoasa, fiind o sursa buna de magneziu si vitamina B6.

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam: Fructe

Cocos – grasimile sanatoase pe care acest fruct le contine iti vor potoli foamea si nu iti vor dauna nivelului de zahar din organism. Consuma o lingura de unt sau ulei de cocos inainte de culcare. Bananele sunt o alta sursa de potasiu si magneziu. Aceste doua elemente merg de minune impreuna si te vor ajuta sa adormi mult mai usor. Ciresele au fost dovedite ca pot imbunatati si lungi durata somnului. Poti consuma o portie mica de cirese sau poti bea un pahar de suc natural din cirese. Kiwi – Intr-un studiu desfasurat de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition s-a concluzionat ca persoanele care au mancat doua fructe kiwi in fiecare seara cu o ora inainte de culcare, timp de patru saptamani, au avut parte de un somn mai linistit.

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam: Legume

Masline – grasimile mono-nesaturate din masline vor induce starea de satietate, iar tu te vei putea culca linistita. Intre 4-7 masline ar trebui sa fie de ajuns pentru o gustare nocturna.

Broccoli – Poate nu suna ca idealul tau de snack, dar trebuie sa iti devina prieten bun in lupta cu somnul. Este recomandata o portie modesta insa, deoarece fibrele insolubile pe care aceasta leguma le contine pot dauna stomacului in timpul noptii.

Ce putem manca seara fara sa ne ingrasam: ceva diferit

Hummus – nautul este o sursa perfecta de vitamina B6 si triptofan. O lingura de hummus cu cateva bucati de legume proaspat taiate constituie un snack perfect, si nu doar inainte de culcare!

Castravetii murati – Desi castravetii murati nu te ajuta in mod direct sa adormi, probioticele din aceasta leguma fermentata natural vor oferi bacterii sanatoase stomacului si vor ajuta la digestie.

Ciocolata neagra – sursa de magneziu. Am lasat ce-i mai bun la final. Da doamnelor, puteti dobori teribila pofta de dulce cu o bucata mica de ciocolata neagra. Nu mai mult de un patratel insa! Cicolata neagra este bogata si in cafeina, ceea ce inseamna ca puteti obtine chiar opusul efectului dorit!

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img