sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce putem trata cu coji de nuci verzi

Distribuie:

Publicat:

Recomandate in caz de numeroase afectiuni, in special pentru cele care au legatura cu tractul digestiv, cojile de nuci verzi pot fi preparate si administrate sub forma de decoct, tinctura, sirop si altele. Detin compusi care lupta impotriva infectiilor, au efect depurativ si sunt bogate in iod si taninuri. Vara aceasta nu rata ocazia de a prepara sirop din coji de nuci verzi, este delicios si poate ameliora durerile de stomac.

Tinctura

Umple un recipient din sticla cu coji de nuci verzi si adauga alcool alimentar, cat sa le acopere. Lasa amestecul la macerat timp de doua saptamani, apoi filtreaza continutul. Cu aceasta tinctura poti face masaje atunci cand suferi din pricina durerilor reumatice. De asemenea, daca este administrata intern, tinctura elimina toxinele din organism si are efecte anti-guta. Mai mult decat atat, acest remediu este indicat si in dereglari tiroidiene, cum ar fi hipotiroidismul, si in probleme ale pielii, precum eczemele. Trebuie sa iei doar o lingurita de lichid dimineata, pe stomacul gol, si una inainte de cina, pana te simti mai bine.

Cojile de nuci verzi sunt eficiente daca sunt lasate la macerat in coniac

Acest remediu este cel mai bun digestiv, spun naturistii. Pune aproximativ 90 de grame de coji de nuci verzi intr-un borcanel si toarna peste coji o jumatate de litru de coniac. Dupa opt zile, timp in care agiti amestecul continuu, filtrezi si pastrezi remediul in butelcute inchise la culoare, ermetice. Zilnic, consuma una-doua linguri de lichid si vei simti o imbunatatire a sanatatii stomacului si a tranzitului intestinal.
 

Sirop

Siropul din cojile de nuci verzi este un excelent tonic si un remediu ideal in caz de boli stomacale. Marunteste doua-trei maini de coji proaspete, adauga un litru de apa si trei catei de usturoi, apoi fierbe totul la foc potrivit zece minute. Dupa ce preparatul s-a racit, filtreaza-l si amesteca-l cu un kilogram de zahar tos. Pastreaza siropul in sticle opace si ermetice si ia zilnic cate o lingurita din el de trei ori pe zi, dupa mesele principale.

sursa: andreearaicu.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img