vineri, 19 aprilie, 2024

Ce s-a discutat la dezbaterea PSD de vineri, 3 februarie – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

PSD Vaslui a chemat oamenii la o dezbatere publica, vineri, o intalnire pe tema OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala.

‘Trebuie sa aducem putina lumina acolo unde este mai mult intuneric. Cei care incrimineaza ordonanta nu au dat citire actelor normative, motiv pentru care s-au lansat in spatiul public afirmatii neadevarate. S-a propagat ideea ca se elibereaza inchisorile si ca vine apocalipsa in Romania sau ca abuzul in serviciu este dezincriminat. Nu este deloc asa’, a declarat avocatul Ionut Mancas, consilier local PSD.

Prezent la dezbatere, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat ca este nevoie de o dezbatere reala pe tema ordonantei, astfel incat oamenii sa fie informati corect.

‘Trebuie regandit comportamentul politic al oamenilor politici. E nevoie de o retinere in propagarea unor perceptii favorabile pe moment lor. E o problema care necesita mai multa dezbatere, mai multa gandire. Daca vom continua cu totii sa spunem ca ceilalti sunt hotii, lucrurile se vor perpetua la nesfarsit. (…) Dupa 25 de ani, am putea purta un dialog civilizat fara sa proferam injurii la adresa unor oameni aflati in anumite functii in care nu s-au instalat cu forta. Nu-i condamn pe cei care contesta ceva si recunosc dreptul fiecaruia la protest’, a afirmat Buzatu.

La dezbatere a fost prezent si un fost candidat la alegerile parlamentare din partea USR, Alin Silitra.

‘Am cautat sa-mi lamuresc anumite aspecte de ordin subiectiv legate de aceasta ordonanta si daca intr-adevar a fost data pentru cine credem noi ca a fost data. Raspunsurile au fost dintre cele mai diverse. Practic, fiecare isi sustine un punct de vedere, nu neaparat un adevar care sa poata fi enuntat pe seama ordonantelor. Eu raman in continuare cu ideea ca ordonanta ar fi trebuit sa se limiteze strict la recomandarile impuse prin decizia Curtii Constitutionale, iar alte modificari de ordin legislativ aduse codurilor penale, fiind vorba despre niste legi organice, care reglementeaza un domeniu de interes fundamental in societate, ar fi trebui sa parcurga procedura parlamentara’, a declarat Alin Silitra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img