marți, 23 aprilie, 2024

Ce să mănânci în funcție de tipul de ten. Sfaturi de la specialiștii de peste ocean

Distribuie:

Publicat:

De multe ori am auzit sintagma conform căreia contează mai mult ceea ce este la interior. Și este adevărat, spun specialiștii, cine ești este mai important decât felul în care arăți. Însă acest lucru nu înseamnă că îngrijirea personală, în special cea a tenului care este cel mai expusă, este o dovadă de egoism.

Specialiștii în domeniul nutriției și frumuseții spun că acest clișeu se poate aplica și când arăți bine.

„Când vine vorba de piele și de suprafața pielii, oamenii pot crede că trebuie să o trateze cu unguente topice”, spune Lisa Moskovitz, CEO al New York Nutrition Group pentru healthline.com. „O mare parte din ceea ce vedem în exterior este produsul a ceea ce se întâmplă în interior. Iar mâncarea face parte din asta”.

Dermatologul cosmetician din New York, Michele Green, spune că încărcarea anumitor alimente și eliminarea altora vă pot ajuta să vă îmbunătățiți pielea.

”Dieta afectează în primul rând nivelul hormonilor diferiți din organism, iar hormonii reglează multe dintre procesele naturale care apar în corp”, spune Green. „Aceasta înseamnă că sănătatea generală și aspectul pielii sunt, în mod inevitabil, strâns legate de fluctuațiile hormonale care sunt influențate de dietă”, a precizat Green

Alegerea alimentelor în funcție de tipul pielii este similară cu alegerea unei creme hidratantă diferită de cea a prietenei tale care are un alt tip de ten.

Cum vă dați seama ce tip de ten aveți

Înainte de a începe să vă umpleți coșul de cumpărături, va trebui să vă dați seama ce tip de piele aveți.

Dermatologul Green sugerează să începeți prin a nu utiliza produse după curățarea pielii ci să așteptați câteva ore fără să aplicați o cremă pe față. Există câteva indicii care vă pot ajuta să determinați ce tip aveți.

În general, principalele tipuri de piele sunt:

-uscat

-normal

-gras

-mixt

În cadrul acestor tipuri de piele, pot exista și alte probleme, cum ar fi acneea sau descuamarea.

Specialista spune că dacă pielea tenului devine:

-lucioasă, ai ten gras

-roșie sau iritată, ai ten uscat

-grasă în unele zone și uscat în altele, ai ten mixt

Cele mai bune și mai proaste alimente pentru pielea uscată

Dacă pielea ta este uscată, este posibil să-ți fie sete.

„Vrem să ne gândim la hidratare”, spune Lisa Moskovitz. Consumul de 2 litri de apă în fiecare zi vă poate ajuta dar puteți obține apă și prin fructe, cum ar fi pepenele verde, de exemplu.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img