marți, 16 aprilie, 2024

Ce se intampla atunci cand consumi whisky zilnic?  Iata 8 raspunsuri surprinzatoare!

Distribuie:

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca ai bea cate un pahar de whisky in fiecare seara? In articolul de fata, expertii magazinului online www.beicevrei.ro iti explica la ce efecte ar trebui sa te astepti daca alegi sa consumi aceasta bautura zilnic.

Retine ca toate aspectele mentionate in continuare se aplica doar in cazul consumului moderat de alcool – aproximativ un shot pe seara. In cazul in care depasesti aceasta doza, beneficiile discutate in articolul de fata nu vor mai fi valabile.

Spre deosebire de alte bauturi alcoolice, aceasta te poate ajuta sa arzi mai multe calorii

Din moment ce in whisky nu se gasesc carbohidrati si nici zahar, aceasta bautura poate fi consumata fara griji de cei care nu vor sa ia in greutate. Spre deosebire de bere si de majoritatea tipurilor de vin, aportul caloric va fi foarte mic. Totusi, aceasta regula nu se aplica atunci cand prepari un cocktail precum Jack & Coke sau Irish Coffee.

Iti intareste sistemul imunitar

Studii realizate de Universitatea Harvard demonstreaza beneficiile resimtite de femeile care consuma un pahar de alcool pe seara (in cazul barbatilor, acestia pot consuma cel mult doua pahare). Se pare ca o bautura pe seara iti poate intari sistemul imunitar si te poate proteja impotriva virusurilor. Cu toate acestea, daca este depasita doza recomandata, alcoolul nu mai este la fel de eficient.

Grabeste procesul de vindecare in cazul unei raceli

Daca te-a prins raceala, poti incerca un remediu natural, care sa iti ajute corpul sa se recupereze rapid. Prepara ceai de ghimbir, adauga cativa stropi de whisky si suc de lamaie din belsug. Indulceste cu miere si savureaza aceasta bautura fierbinte inainte de culcare. A doua zi te vei simti ca nou!

Iti imbunatateste circulatia vasculara

Dincolo de faptul ca alcoolul iti poate ajuta corpul sa ajunga la nivelul optim de colesterol, s-a observat ca in whisky exista antioxidanti cu rolul de a preveni depunerea colesterolului pe peretii arterelor si de a impiedica formarea cheagurilor de sange. Astfel, este redus atat riscul de accident vascular, cat si cel de infarct.

Regleaza secretia de insulina

Fiind un distilat fara carbohidrati, acesta poate fi consumat de catre diabetici sau de catre persoanele care vor sa tina sub control nivelul de zahar din sange.

Ajuta digestia

Dupa o masa copioasa, un shot de tarie este perfect! Acesta stimuleaza metabolismul, relaxeaza organismul si scade riscul aparitiei durerilor de stomac si indigestiei.

Reduce stresul

Stresul este deosebit de periculos atat pentru starea ta mentala, cat si pentru sanatatea ta fizica. Insa ritmul alert al vietii nu iti permite sa eviti situatiile stresante de fiecare data. Din fericire, doua guri de whisky te vor relaxa si vor reduce simptomele asociate cu anxietatea.

Totul depinde de mostenirea ta genetica

Trebuie amintit faptul ca modul in care corpul tau reactioneaza la bauturi alcoolice depinde de foarte multi factori. In plus, whisky-ul este o bautura puternica si se poate sa nu fie pe gustul tuturor. Insa, daca tie ti se potriveste, poti consuma un shot pe seara si poti beneficia de toate avantajele amintite in articolul de fata!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img