miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce se intampla cand sari intentionat peste o menstruatie

Distribuie:

Publicat:

Cele mai multe femei au aproximativ 450 de menstruatii in timpul vietii lor. In plus, potrivit unui sondaj recent, peste 80% dintre respondenti au raportat reactii adverse legate de menstruatie, incluzand balonarea, schimbarea starii de spirit, crampele si iritabilitatea. Insa stiai ca poti sa sari intentionat peste o menstruatie? Iata ce se intampla atunci cand sari intentionat peste ciclul menstrual! Lucruri care au loc in corpul tau atunci cand sari intentionat peste o menstruatie

1. Pot aparea sangerari. Principala problema cu omiterea unei menstruatii este reprezentata de sangerarile neasteptate. Asta inseamna ca s-ar putea sa sangerezi in momente imprevizibile, ceea ce poate fi un inconvenient urias daca esti la o intalnire sau oriunde nu ai acces la tampoane sau absorbante. Din fericire, aceasta nu este o problema durabila, deoarece aparitia sangerarilor neasteptate este mai frecventa in primele cateva luni de supresie menstruala. Dupa aceea, nu va trebui sa iti faci griji. In afara de sangerarile neasteptate, nu exista alte dezavantaje cunoscute.

2. Endometrioza este ameliorata. Endometrioza este definita ca o afectiune in care tesutul uterin creste in afara uterului, in zone cum ar fi ovarele si trompele uterine. Aceasta afectiune poate provoca o mare varietate de simptome, inclusiv dureri in timpul relatiilor intime, sangerari excesive, dureri pelvine inainte si in timpul ciclului menstrual, greata, oboseala, probleme digestive si multe altele. Multe dintre aceste simptome se agraveaza in timpul menstruatiei, ceea ce poate face ca afectiunea sa fie extrem de incomoda pentru unele femei.
Potrivit expertilor, suprimarea menstruatiei te poate ajuta sa gestionezi aceste simptome ale endometriozei.

3. Crampele sunt reduse. Oricine este predispus la crampe stie cat de dureroase pot fi si ca tot ceaiul din lume nu ajuta foarte mult. Sigur, pastilele pot parea solutia perfecta, dar unele crampe pot reveni la sfarsitul zilei si se pot intoarce luna de luna. De ce ai crampe odata cu menstruatia? Crampele menstruale apar din cauza contractiilor uterine. Dar in momentul in care sari intentionat peste o menstruatie, vei elimina si crampele. Pastilele contraceptive previn sau limiteaza fluxul menstrual reducand astfel contractiile uterine si implicit si crampele menstruale. Studiile confirma acest lucru, deci, daca esti prea obosita sa iti pui o sticla cu apa calda pe burta in fiecare luna, incearca sa discuti cu medicul tau despre optiunile care ar putea fi cele mai bune pentru tine.

4. Scade riscul aparitiei chisturilor. Daca te numeri printre femeile predispuse la dezvoltarea chisturilor ovariene dureroase, suprimarea menstruala poate fi o modalitate buna pentru a preveni aparitia lor in primul rand. Aceasta este o solutie sensibila pentru problema.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img