sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce se intampla daca nu faci dus 2 zile. Pericolul la care iti expui corpul

Distribuie:

Publicat:

Uneori, este obositor sa faci un dus in momentele in care te simti vlaguit. Sau daca iti este rau sau esti internat in spital. Dar sa sari peste dusul zilnic este intr-adevar atat de normal si inofensiv pentru sanatatea ta? 

1. Mirosul neplacut. Mirosul e creat de bacterii de pe pielea noastra si produc deseuri. Transpiratia este o modalitate de a scapa de produsele deseurilor, astfel incat pielea noastra contine o multime de toxine si este un mediu primordial pentru bacteriile care traiesc acolo dupa ce transpiram, mai ales dupa sala. Deci, dusul este singura modalitate de a scapa de sudoare, mirosuri si izuri neplacute.

2. Infectiile pielii. Daca bacteriile si germenii nu sunt eliminati, se reproduc repede si dauneaza pielii prin raspandirea infectiilor. Provoaca mancarimi si inflamatii ale pielii. Spalarea este cel mai natural mod de a scapa de ele.

3. Senzatia neplacuta a pielii si ingrasarea ei. Pielea va deveni murdara, dezgustatoare si pur si simplu neplacuta. Procesul natural de reinnoire a pielii va continua, dar curatenia va fi amanata.

4. Pierderea parului. Pielea va deveni sub forma de fulgi si iritatiile vor aparea peste tot, mai ales in zonele umede ale corpului. Parul poate incepe sa cada.

5. Stres. Vei deveni mai stresat si tensionat. Dusul vindeca in esenta orice muschi raniti care sufera adesea daca suntem stresati.

6. Impiedicarea circulatiei sangelui. Dusul sustine puterea sistemului imunitar prin masajul delicat al sistemului limfatic si cresterea circulatiei sanguine, astfel incat celulele noastre functioneaza mai bine pentru a ne mentine sanatosi in interior. Este un mod natural de vindecare a corpului. sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img