joi, 28 martie, 2024

Ce se intampla daca te dai cu lamaie pe par

Distribuie:

Publicat:

Ne-am obisnuit sa bem mere cu lamaie daca ne doare gatul sau sa ne racorim vara cu limonada. Lamaia are insa o multime de beneficii si pentru frumusete, iar in ceea ce priveste ingrijirea parului, poate face adevarate minuni.

Iata ce se intampla daca te dai cu lamaie pe par:

1. Deschide nuanta parului. In loc sa apelezi la vopsea sau alte amestecuri chimice, imbiba dischete demachiante cu suc de lamaie si da-ti cu ele pe par. Va trebui sa repeti procesul de cateva ori pentru a vedea efectele insa acesta este una dintre cele mai simple si non-invazive metode de a-ti deschide suvitele.

2. Inlatura reziduurile. Daca vrei sa scapi de reziduurile lasate pe scalp si firul de par de sampon, balsam, masca, fixativ, spuma si alte produse de stilizare, fa-ti un scrub din lamaie. Amesteca sucul cu sare si apoi maseaza-ti cu grija zonele pe care le vrei curatate. Efectele le vei vedea imediat.

3. Ajuta la cresterea rapida a parului. Daca iti doresti suvite mai lungi, amesteca sucul de lamaie cu ulei de ricin si aplica-l direct la radacina. Spala apoi bine si reia procesul, dar nu mai des de o data pe saptamana.

4. Indeparteaza matreata. Daca ai incercat o multime de alte solutii, dar niciuna nu a functionat, ia pur si simplu o lamaie, taie-o pe jumatate si maseaza-ti scalpul cu pulpa din ea. Procesul va si intari radacina, insa trebuie sa apelezi la acest tratament doar o data pe saptamana daca nu vrei sa-ti degradezi firele de par.

5. Ofera stralucire. Daca iti faci o masca din suc de lamaie, miere si ulei de masline, vei oferi parului tau un luciu natural asa cum rar ai mai vazut. Tine masca pe suvite macar 30 de minute si mai apoi clateste corespunzator.

6. Curata foliculii. Ai parul constant gras si pentru ca foliculii tai sunt “infundati”. Pentru a-i curata, amesteca suc de lamaie cu un albus de ou pe scalp si lasa sa actioneze timp de jumatate de ora. Mai apoi clateste si simte-ti pielea capului mai curata.

sursa: perfecte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img