joi, 28 martie, 2024

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci mulți castraveți. Ce efecte are această legumă

Distribuie:

Publicat:

Mult așteptata vară a venit, iar toată lumea cumpără castraveți, fie să îi pună în salată, fie să facă diferite mâncăruri cu ei sau să îi mănânce pur și simplu așa cum sunt. Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci mulți castraveți? Iată ce efecte are această legumă!

Castravetele este leguma cea mai întâlnită în sezonul cald, deoarece se consumă foarte bine în salate, diverse mâncăruri sau se mănâncă exact așa cum este. Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci mulți castraveți? Iată efectele acestei legume de sezon!

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci mulți castraveți

Castravetele nu este numai o legumă care nu lipseşte din casa ta în sezonul cald. El este folosit şi în medicina tradiţională, deoarece are numeroase beneficii pentru organismul tău, atunci când este consumat în mod constant. Ei bine, castravetele consumat în cantități mari reduce apariția mai multor tipuri de cancer.

Castraveţii conțin secoisolariciresinol, lariciresinol şi pinoresinol, compuşi care reduc riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, în special cel ovarian, de prostată sau la sân. De asemenea, enzimele şi fibrele conţinute de coaja castravetelui ajută la buna funcţionare a digestiei şi la procesele metabolice hepatice.

Castravetele mai este și o sursă foarte bună de apă. Peste 90% din conţinutul unei singure legume conţine apă. Din acest motiv, castravetele hidratează şi detoxifică organismul uman.

Mască de față utilă cu castravete

Pe lângă întrebuințările de mai sus, castravetele mai poate fi folosit și ca mască de față. Aveți nevoie de un ou, 5 sau 6 boabe de struguri și o jumătate de castravete.

Mod de preparare pentru a realiza masca de faţă cu strugure, castravete şi ou:

1. Puneţi toate ingredientele într-un blender.

2. Blenduiţi-le până obţineţi o cremă spumoasă.

3. Cu ajutorul unei pensule de faţă întinde-ţi masca pe faţă şi pe gât.

4. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 15-20 minute.

5. Clătiţi cu apă călduţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img